Wij zijn PDX

Al bijna 25 jaar PDX

PDX is bijna vijfentwintig jaar geleden opgericht door Peter Derix. Toen als uitzondering op de regel. Nu de innovatieve cateraar waar niemand omheen kan. Inmiddels verzorgt PDX door het hele land en op de meest uiteenlopende locaties de catering en bedrijfshoreca. Naast de dagelijkse lunches organiseren we ook vergaderservices en diverse maatwerkoplossingen zoals recepties, diners en barbecues.

Uniek

Het DNA van PDX

We vinden dat Nederland veel goede cateraars kent. Dit zijn allemaal collega’s van ons, collega’s die iedere dag hun gasten van heerlijk eten en drinken voorzien. Wat deze collega’s echter vaak ontberen is het DNA dat PDX zo uniek maakt. Het DNA dat nodig is om gastvrij en dienstverlenend te zijn. Van onze afwassers tot onze directeur. Wij staan voor elkaar en onze partners klaar.

Welkom

U bent altijd welkom! We rollen de groene loper alvast uit.

Hartelijk

PDX in 1 woord? Hartelijk!

Focus

Wij focussen ons op u, de gast. Wij doen er alles aan u te laten genieten van lekker eten.

Ideetje

Ideetjes, daar houden we van. Vernieuwend, eigenwijs of gewoon heel erg goed.

Boost

Energie geven en delen met anderen. Dat is wat we graag doen.

Uitdaging

Challenge accepted! Bij PDX houden we wel van een uitdaging.

Onze missie

De missie van PDX is om nu en in de toekomst dagelijks haar gasten te voorzien van betaalbaar lekker eten en drinken in een uitnodigende omgeving tijdens de breaks van hun werkdag. De veranderingen wereldwijd gaan razendsnel. Door onze organisatiestructuur, motivatie en passie voor ons vak en liefde voor onze gasten en opdrachtgevers kunnen wij ons als kameleons aanpassen aan de actuele vraag van onze gasten. En lekker is voor PDX: Vers, gezond, gevarieerd en geserveerd met een glimlach.

Onze modules op gebied van eten en drinken zijn doorlopend aan innovatie onderhevig om onze opdrachtgevers en gasten up to date te houden van de actuele trends in de voedings- en drankenwereld. Hiervoor maakt onze organisatie gebruik van een speciale interne afdeling die zich hier permanent mee bezig houdt.

Onze aandacht voor duurzaamheid komt tot uitdrukking in ons inkoopproces, keuze van producenten, energiebewustzijn, minimaliseren van voedselverspilling en menu engineering. Waarbij we bij dit laatste onderdeel veel aandacht hebben voor lokaal en seizoensgebonden producten, minder vlees en meer plantaardige opties.

Voedselverspilling wordt door PDX geminimaliseerd door een efficiënte presentatie en uitgifte in combinatie met creatieve (voedselveilige) restverwerking middels een goede menuplanning. Hierbij rekening houdend met de invulling van moderne kantoorpanden waarbij welzijn, plezier en ontspanning belangrijk zijn voor huurders. Onze module van de “receptionista” sluit daar naadloos op aan. Enerzijds een forse besparing voor gebouweigenaren door de samenvoeging van twee functies en een beperkte investering voor de zakelijke horeca. Anderzijds een concept rondom koffie en thee met een heerlijke lunch van verse belegde broodjes, salades, verse sapjes en warme snacks met een optimaal gebruik van de beschikbare m2. Aangevuld met onze hospitality visie die bijdraagt aan een bijzonder hoog serviceniveau wat met name tot uitdrukking komt in de grote tevredenheid van onze relaties, haar huurders en onze gasten. PDX investeert hiervoor in hospitality opleidingen.

De kernwaarden van PDX (continuïteit door betrouwbaarheid, transparantie en korte communicatielijnen) blijven onveranderd gehandhaafd voor de toekomst waarbij we als partner willen optreden en niet als opdrachtnemer.

Bovenstaande heeft voor PDX vanaf de start van haar activiteiten tot aan vandaag geleid tot een permanente jaarlijkse groei van locaties en omzet. Doorslaggevend bij deze groei was telkenmale of wij onze “beloofde” kwaliteit en service konden garanderen. Deze twee onderdelen, samen met bovenstaande kernwaarden, waren en zijn de basis van langdurige overeenkomsten met onze opdrachtgevers, onze partners. Onze portefeuille bestaat uit voornamelijk uit grote en middelgrote Multi tenant gebouwen, scholen en evenementenlocaties (inclusief congreshotel en Campus) met een capaciteit tot 3000 bezoekers. Geografisch bevinden onze locaties zich op en ten zuiden van de lijn Schiphol Zwolle.

PDX Services

Ons team

Peter Derix

DGA

Cokkie Henderiks

CFO

Rogier van Rij

CEO

Thijs Hollenkamp

COO

Jerry van der Linden

ADJ-COO

Maatschappelijk

Social beleid

PDX is betrokken bij diverse projecten ten behoeve van re-integratie, waarbij het maatschappelijk belang voorop staat. Soms is een kleine aanpassing van de werkzaamheden al voldoende om tot een gemotiveerde collega te komen. Vaak is het zo dat men wel aan het werk zou willen maar door de hoge eisen van de maatschappij, simpel gezegd niet aan het werk kan. PDX werkt nauw samen met verschillende partners en er wordt regelmatig naar onze ervaring op dit gebied gevraagd. We zijn trots op de nauwe samenwerking die we hebben met gemeenten en andere partijen om juist ook de mensen uit deze doelgroep aan een passende werkplek te helpen.

Op zoek naar een zakelijke cateraar met passie?

Wij helpen graag!
Offerte aanvragen