PDX recept voor:

Zuurkoolstampot met appel

en slagersrookworst Allergenen: Mosterd, gluten
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 2 Rode appels
  • 1 zak Gekookte wijnzuurkool
  • 1 Slagersrookworst
  • 50 gr Rozijnen
  • 1½ kilo Kruimige aardappels
  • 125 gr Gerookte spekblokjes
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de appels in kwarten, verwijder de klokhuizen, en snijd ze in stukjes.
  2. Bak in een kleine braadpan de spekblokjes zachtjes uit, schep de mosterd erbij en roer glad. Schep de zuurkool met aanhangend vocht, de appel en de rozijnen erbij, maal er wat peper over, schep alles om en dek de pan af.
  3. Stoof de zuurkool met appel 15 minuten.
  4. Laat de rookworst 20 a 25 wellen in heet water, niet laten koken anders scheurt de vel. Snijd de rookworst in plakjes.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze grof. Schep de zuurkool met het vocht en de plakjes rookworst erop en schep alles voorzichtig om.
Andere recepten
10 min
Haring sushi-nigiri
  • Allergenen:
  • Lactose, vis, sesam, soja, ei
  • Ingrediënten:
  • Haringen
  • Sushirijst, afgekookt
  • Wasabi
  • ...
bekijk
10 min
Griekse wrap
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Tortilla
  • Tomaat in plakjes
  • Gesneden geroosterde rode paprika
  • ...
bekijk
15 min
Meergranenbrood met romige brie
  • Allergenen:
  • Gluten, noten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Meergranenbrood
  • Brie
  • Muesli
  • ...
bekijk
30 min
Crois’Sandwich
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • Croissandwich
  • Kaas
  • Veldsla
  • ...
bekijk