PDX recept voor:

Zoete aardappel burger

met avocadospread Allergenen: Gluten, soja
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 Hamburgerbroodjes
  • 90 gr Couscous
  • 120 gr Fetakaas
  • 400 gr Zoete aardappel
  • 5 Uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 Avocado's
  • 130 gr Kikkererwten
  • 12 Augurken
  • 50 gr Panko
  • 5 eetlepels Olijfolie
  • enkele blaadjes Kropsla
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Doe de couscous in een bakje met 180 ml kokend water. Dek af. Laat 15 minuten staan totdat de couscous het water heeft opgenomen.
  2. Snijd 1 ui en de knoflooktenen fijn en fruit met 1 el olijfolie in een koekenpan tot mooi goudbruin.
  3. Schil en rasp de zoete aardappel. Doe de helft van de couscous samen met de kikkererwten, panko, gefruit uitje en zoete aardappel in een keukenmachine. Mix alles tot er een glad mengsel ontstaat. Schep het restant van de couscous door het mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Wanneer het mengsel nog te nat voelt om een burger te vormen voeg dan nog wat panko toe.
  4. Vorm 4 burgers van het zoete aardappelmengsel. Zet deze 30 minuten onafgedekt in de koelkast.
  5. Snijd de overige uien in ringen en bak ze in 1 el olijfolie mooi bruin.
  6. Snijd de hamburger broodjes doormidden en rooster de snijkant (binnenkant) even in een droge koekenpan.
  7. Bak de burgers in een koekenpan met 3 el olijfolie op middelhoog vuur voor 5-6 minuten of totdat ze aan beide zijden mooi bruin zijn.
  8. Doe de avocado’s en feta in het hakmolentje van de staafmixer en hak tot dat er een gladde spread ontstaat. Breng op smaak met wat peper.
  9. Besmeer de broodjes met de avocado-spread en leg er wat blaadjes sla op. Leg de zoete aardappelburgers op de sla. Halveer de augurkjes. Garneer de zoete aardappel burgers met de uienringen en augurkjes.
  10. Bestrooi eventueel met nog wat peper en zout.
Andere recepten
60 min
Spicy Pho soep
  • Allergenen:
  • Vis, gluten, selderij
  • Ingrediënten:
  • Gemberwortel
  • Sjalot
  • Steranijs
  • ...
bekijk
30 min
Tempura-pannenkoekjes
  • Allergenen:
  • Gluten, vis, soja, ei
  • Ingrediënten:
  • Tonijn
  • Mais
  • Kleine ui
  • ...
bekijk
20 min
Veggie corn
  • Allergenen:
  • Lactose
  • Ingrediënten:
  • Voorgegaarde maiskolven
  • Sinaasappel
  • Wortel (geel, paars en oranje)
  • ...
bekijk
60 min
Asperge-Olijf Brood
  • Allergenen:
  • Ei, lactose, gluten
  • Ingrediënten:
  • Olijfolie
  • Groene asperges
  • Zelfrijzende bloem
  • ...
bekijk