PDX recept voor:

Verse lamskofta

met tzatziki Allergenen: Gluten, ei, lactose
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 150 gr Mager lamsgehakt
  • 1 eetlepel Ras-El Hanout
  • 1 Ei
  • 30 gr Paneermeel
  • 5 gr Koriander, fijngehakt
  • 5 gr Platte peterselie, fijngehakt
  • ½ theelepel Zout
  • 1 theelepel Peper
  • 1 Wrap
  • ¼ Rode ui, in fijne ringen
  • 30 gr Rucola
  • 10 gr Munt, fijngehakt
  • 30 gr Fetakaas, verkruimeld
  • ¼ Komkommer
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • mespunt Knoflook
  • 1 theelepel Munt, fijngehakt (voor de tzatziki)
  • Zout & peper (voor de tzatziki)
  Bereidingswijze
  1. Meng in een kom het lamsgehakt met de Ras-El Hanout, ei, paneermeel en de kruiden. Verdeel het mengsel in 3 gelijke delen en vorm ze rond een lange spies. Zet de spiesen circa 15 minuten in koeling.
  2. Om de dressing te maken, schil je de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en schep met een theelepel de zaadlijst eruit. Vermaal de komkommer grof en leg dit op een schone theedoek. Pers de overtollige vloeistof eruit en doe de komkommer hierna in een kom.
  3. Voeg de yoghurt, knoflook en een theelepel munt toe aan de komkommer. Meng het geheel en breng op smaak met zout en peper.
  4. Om de salade te maken, meng je de ui, rucola, 10 gram munt, feta en olijfolie samen in een kom en zet je deze in de koelkast.
  5. Verhit de grillpan en grill de spiesen circa 10 min.
  6. Serveer de kofta met de salade, wrap en tzatziki.
Andere recepten
30 min
Vegan Naanbrood
  • Allergenen:
  • Gluten, sulfiet, soja
  • Ingrediënten:
  • Naanbroden
  • Mungbonen
  • Groene courgette
  • ...
bekijk
30 min
Courgette-basilicum soep
  • Allergenen:
  • Gluten, selderij, lactose
  • Ingrediënten:
  • Olijfolie
  • Courgette
  • Ui
  • ...
bekijk
40 min
Aspergesalade
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, noten, sulfiet
  • Ingrediënten:
  • Knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • Citroen, in zeste
  • ...
bekijk
40 min
Broccoli-kokossoep
  • Allergenen:
  • Gluten, noten, selderij
  • Ingrediënten:
  • Grote ui
  • Gember
  • Knoflook
  • ...
bekijk