PDX recept voor:

Veggie Pompoenburger

met yoghurt-mayo Allergenen: Gluten, ei, lactose, noten
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 100 gr Pompoenstukjes
  • 100 gr Cannellinibonen
  • 15 gr Cheddar cheese
  • ½ eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 12 gr Panko
  • ½ eetlepel Pompoenpitten
  • ½ eetlepel Griekse yoghurt
  • ½ eetlepel Mayonaise
  • ½ Tomaat
  • 1 Meergranen bol
  • 10 gr Veldsla
  Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Maak de pompoen schoon en snij deze in blokjes. Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat zout en rooster ca. 20 minuten in de oven.
  3. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  4. Rasp de cheddar met een grove rasp.
  5. Neem de pompoen uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een plat bord. Doe samen met de bonen en kruiden in een kom en pureer grof met de staafmixer. Meng de cheddar en panko erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Vorm met vochtige handen de burger. Verdeel over de bakplaat en bestrooi met de pompoenpitten. Bak in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
  7. Meng ondertussen de yoghurt en mayonaise tot een saus.
  8. Snijd de tomaat in plakken van 1 cm dik. Snijd het brood open. Neem de burger uit de oven en beleg het brood achtereenvolgens met wat saus, veldsla, een burger en plakjes tomaat.
Andere recepten
15 min
Lente Gazpacho
  • Allergenen:
  • Gluten, selderij, sulfiet
  • Ingrediënten:
  • Rijpe tomaten
  • Rode paprika
  • Komkommer
  • ...
bekijk
15 min
Go Veggie Lentewrap
  • Allergenen:
  • Gluten, mosterd, lactose
  • Ingrediënten:
  • Wrap
  • Zonnebloempitten mix
  • Peen julienne
  • ...
bekijk
150 min
Frisse frambozen mousse
  • Allergenen:
  • Lactose
  • Ingrediënten:
  • Frambozen
  • Slagroom
  • Gelatine
  • ...
bekijk
40 min
Verse lamskofta
  • Allergenen:
  • Gluten, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Mager lamsgehakt
  • Ras-El Hanout
  • Ei
  • ...
bekijk