PDX recept voor:

Veggie kroketjes

van tofu en groenten Allergenen: Gluten, soja
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 2 personen
  • 400 gr Tofu
  • 30 gr Wortel
  • 2 Shiitake paddenstoelen
  • 5 Sperziebonen
  • 1 Ei
  • ⅔ theelepel Zout
  • 1 theelepel Suiker
  • 1½ eetlepel Aardappelzetmeel
  Bereidingswijze
  1. Leg iets zwaars bovenop de tofu en laat deze ongeveer 2 uur liggen. Verwijder vervolgens het vocht.
  2. Snijd de wortel en de sperziebonen in kleine blokjes en kook deze voor.
  3. Verwijder de steel van de shiitake en snijd deze in dunne plakjes
  4. Maal de tofu in een keukenmachine tot het een glad mengsel is. Voeg de zout, suiker, ei en aardappelzetmeel toe en meng deze goed.
  5. Haal het mengsel uit de keukenmachine en voeg de voorgekookte bonen, wortel en shiitake toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  6. Vorm kleine kroketjes en frituur deze op 170 graden ongeveer 6 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze tot slot uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer apart de Kikkoman gemengd met een kleine beetje mosterd.
Andere recepten
120 min
Stoofvlees van hert
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, sulfiet
  • Ingrediënten:
  • Hertenvlees (sukade)
  • Rode wijn
  • Wildfond (pot)
  • ...
bekijk
50 min
Pompoenlaksa
  • Allergenen:
  • Gluten, soja, noten, pinda, sesam, vis, selderij
  • Ingrediënten:
  • Sesamolie
  • Knoflook, gehakt
  • Verse gember, geraspt
  • ...
bekijk
45 min
Asperges met zalm en ei
  • Allergenen:
  • Vis, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Witte asperges
  • Groene asperges
  • Krieltjes in schil
  • ...
bekijk
10 min
Tosti Geitenkaas-Aalbesjam
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Brood
  • Aalbesjam
  • Geitenkaas
  • Walnoten
bekijk