PDX recept voor:

Veggie kroketjes

van tofu en groenten Allergenen: Gluten, soja
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 2 personen
  • 400 gr Tofu
  • 30 gr Wortel
  • 2 Shiitake paddenstoelen
  • 5 Sperziebonen
  • 1 Ei
  • ⅔ theelepel Zout
  • 1 theelepel Suiker
  • 1½ eetlepel Aardappelzetmeel
  Bereidingswijze
  1. Leg iets zwaars bovenop de tofu en laat deze ongeveer 2 uur liggen. Verwijder vervolgens het vocht.
  2. Snijd de wortel en de sperziebonen in kleine blokjes en kook deze voor.
  3. Verwijder de steel van de shiitake en snijd deze in dunne plakjes
  4. Maal de tofu in een keukenmachine tot het een glad mengsel is. Voeg de zout, suiker, ei en aardappelzetmeel toe en meng deze goed.
  5. Haal het mengsel uit de keukenmachine en voeg de voorgekookte bonen, wortel en shiitake toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  6. Vorm kleine kroketjes en frituur deze op 170 graden ongeveer 6 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze tot slot uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer apart de Kikkoman gemengd met een kleine beetje mosterd.
Andere recepten
30 min
Flammkuchen met rauwe ham en ui
  • Allergenen:
  • Gluten, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Flammkuchen deeg
  • Rauwe ham
  • Crème fraîche
  • ...
bekijk
25 min
Knolselderijsoep
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • Olijfolie
  • Ui
  • Knoflook, fijngesneden
  • ...
bekijk
60 min
Veggie Pompoenburger
  • Allergenen:
  • Gluten, ei, lactose, noten
  • Ingrediënten:
  • Pompoenstukjes
  • Cannellinibonen
  • Cheddar cheese
  • ...
bekijk
150 min
Frisse frambozen mousse
  • Allergenen:
  • Lactose
  • Ingrediënten:
  • Frambozen
  • Slagroom
  • Gelatine
  • ...
bekijk