PDX recept voor:

Thaise paksoi-salade

met cashewnoten Allergenen: Soja, noten, lupine
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 stronken Paksoi
  • 1 Komkommer
  • 4 Ananasschijven
  • 1 Rode ui
  • 100 gr Cashewnoten
  • 5 gr Muntblaadjes
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 1 Limoen (sap hiervan)
  • 3 eetlepels Gembersiroop
  • 2 eetlepels Sesamolie
  • Zout
  Bereidingswijze
  1. Verwijder de harde stronk van de paksoi en snijd in reepjes van maximaal 1 centimeter dikte en doe in een grote schaal.
  2. Schil de komkommer, halveer in lengte en snij in mooie blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Voeg ui, ananas, komkommer aan de paksoi toe.
  3. Snijd de munt voeg toe aan de salade.
  4. Snijd de knoflook fijn en meng wat zout, sojasaus, limoensap, gembersiroop en olie tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing en roer goed door.

Tip 1: varieer met deze salade door in plaats van ananas eens mango of meloen te gebruiken.

Tip 2: zet de mango chutney erbij op tafel om nog wat extra bij te kunnen scheppen.

Andere recepten
50 min
Pompoenlaksa
  • Allergenen:
  • Gluten, soja, noten, pinda, sesam, vis, selderij
  • Ingrediënten:
  • Sesamolie
  • Knoflook, gehakt
  • Verse gember, geraspt
  • ...
bekijk
5 min
Mix it Cup – Berry much
  • Allergenen:
  • Noten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Griekse yoghurt
  • Ahornsiroop
  • Gemengde bessen
  • ...
bekijk
40 min
Broccoli-kokossoep
  • Allergenen:
  • Gluten, noten, selderij
  • Ingrediënten:
  • Grote ui
  • Gember
  • Knoflook
  • ...
bekijk
30 min
Crispy tofu met noedels
  • Allergenen:
  • Gluten, pinda, soja, sesam
  • Ingrediënten:
  • Zonnebloemolie
  • Gember
  • Bruine suiker
  • ...
bekijk