PDX recept voor:

Vegan Frittata

met paksoi Allergenen: Soja, mosterd
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 eetlepel Zonnebloemolie
  • 1 Fijngesneden ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 150 gr Paksoi
  • 325 gr Tofu
  • 1 eetlepel Sojasaus
  • 1 eetlepel Gist
  • 1 eetlepel Maïzena
  • 1 theelepel Mosterd
  • ½ theelepel Basilicum
  • ¼ theelepel Kurkuma
  • ½ theelepel Zout
  Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een springvorm in met wat olie.
  2. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en doe de bladgroenten erbij, bak nog eens ruim 5 minuten.
  3. Ondertussen verkruimel je boven een kom de tofu, blijf even kneden totdat je fijne kruimels hebt. Doe de sojasaus, gist, maïzena, mosterd, basilicum en kurkuma erbij en kneed dit door elkaar.
  4. Tenslotte doe je de gebakken groente erdoor, als het te warm is roer je het met een lepel door. Zorg ervoor dat de groente goed verdeeld is!
  5. Doe het frittata-mengsel in de taartvorm en verdeel dit goed (eventueel met een kleine deegroller, of rol er met een klein glaasje overheen). Bak 20 minuten en snij in stukken.

Tip: Neem in plaats van paksoi eens andere groene bladgroenten, zoals rucola, spinazie of boerenkool.

Andere recepten
60 min
Spicy Pho soep
  • Allergenen:
  • Vis, gluten, selderij
  • Ingrediënten:
  • Gemberwortel
  • Sjalot
  • Steranijs
  • ...
bekijk
25 min
Crepes met kastanjechampignons
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • Truffelolie
  • Kastanjechampignons
  • Ahornsiroop
  • ...
bekijk
50 min
Go Veggie quinoasalade
  • Ingrediënten:
  • Quinoa
  • Bloemkool
  • Zoete aardappelen
  • ...
bekijk
40 min
Broccoli-kokossoep
  • Allergenen:
  • Gluten, noten, selderij
  • Ingrediënten:
  • Grote ui
  • Gember
  • Knoflook
  • ...
bekijk