PDX recept voor:

Vegan Chocotaart

met zoete aardbeien Allergenen: Gluten, soja
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 12 personen
  • 680 gr Bloem
  • 125 gr Cacaopoeder
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 theelepel Zout
  • 450 gr Suiker
  • 250 ml Zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Azijn
  • 2 Vanillestokjes (zaadjes hiervan)
  • 600 ml Sojamelk
  • 100 gr Halvarine
  • 500 gr Poedersuiker
  • 2 eetlepels Sojamelk voor het glazuur
  • 500 gr Aardbeien
  Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee springvormen van ±24 cm doorsnede in met de margarine.
  2. Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven een grote kom en meng goed. Meng in een kleinere kom de suiker met de zonnebloemolie, azijn, vanille zaadjes van 1 stokje en sojamelk. Voeg onder constant roeren of mixen de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten, tot een egaal beslag ontstaat.
  3. Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Bak de taarten ongeveer 40 minuten, test of ze gaar zijn door met een satéprikker of mes in het midden te prikken. Als deze er niet schoon uit komt, verleng je de baktijd met 5 à 10 minuten. Test vervolgens opnieuw of de taart gaar is. Laat de taart goed afkoelen als deze klaar is.
  4. Mix de halvarine glad, en voeg de poedersuiker, sojamelk en de zaadjes van het andere vanillestokje toe. Mix alles goed door elkaar, tot er een glad en egaal glazuur ontstaat dat dik is, maar wel vloeibaar.
  5. Zorg ervoor dat de taart helften volledig afgekoeld zijn, anders smelt het glazuur. Bedek de onderste taart helft met de aardbeien. Zet voorzichtig de bovenste taart helft erop en giet het glazuur over de taart. Decoreer de taart eventueel met (pure) hagelslag, chocoladevlokken en plakjes banaan.
  6. Zet de taart voor minimaal een uur in de koelkast, zodat het glazuur kan uitharden.
  7. Geniet!
Andere recepten
60 min
Asperge-Olijf Brood
  • Allergenen:
  • Ei, lactose, gluten
  • Ingrediënten:
  • Olijfolie
  • Groene asperges
  • Zelfrijzende bloem
  • ...
bekijk
50 min
Boerenkool quiche
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • ui
  • Ongezouten boter
  • Verse boerenkool
  • ...
bekijk
30 min
Tempura-pannenkoekjes
  • Allergenen:
  • Gluten, vis, soja, ei
  • Ingrediënten:
  • Tonijn
  • Mais
  • Kleine ui
  • ...
bekijk
25 min
Crepes met kastanjechampignons
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • Truffelolie
  • Kastanjechampignons
  • Ahornsiroop
  • ...
bekijk