PDX recept voor:

Tortilla Hollandse nieuwe

met komkommer en rode ui Allergenen: Lactose, vis, gluten
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 1 Komkommer
  • 5 gram Verse dille
  • 10 ml Azijn
  • 1 eetlepel Kristalsuiker
  • snuf Zout
  • 5 ml Water
  • 1 Haring
  • 1 Kleine tortilla
  • 1 Rode ui
  • 1 eetlepel Crème fraîche
  Bereidingswijze
  1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten en snijd de dille fijn.
  2. Doe de komkommerlinten samen met de dille in een kom.
  3. Breng de azijn met de suiker, een snuf zout en het water aan de kook.
  4. Schenk het gekookte mengsel hierna over de komkommer en laat het in 30 minuten afkoelen.
  5. Verwijder de staartjes van de haringen, zodat er per keer 2 filets ontstaan.
  6. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en verdeel samen met de zure room, haring en komkommer over de tortilla.
Andere recepten
20 min
Summer rolls
  • Allergenen:
  • Schaaldieren
  • Ingrediënten:
  • Garnalen
  • Knoflook
  • Sla
  • ...
bekijk
30 min
Pasta met aubergine
  • Allergenen:
  • Gluten, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Aubergine
  • Zout
  • Zonnebloemolie
  • ...
bekijk
35 min
Veggie kroketjes
  • Allergenen:
  • Gluten, soja
  • Ingrediënten:
  • Tofu
  • Wortel
  • Shiitake paddenstoelen
  • ...
bekijk
20 min
Koude bietensoep
  • Allergenen:
  • Lactose
  • Ingrediënten:
  • Grote rauwe bieten
  • Citroen, sap hiervan
  • Komkommer
  • ...
bekijk