PDX recept voor:

Stoofvlees van hert

met vossenbessen en cantharellen Allergenen: Gluten, lactose, sulfiet
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 4 personen
  • 500 gr Hertenvlees (sukade)
  • 2 dl Rode wijn
  • 3 dl Wildfond (pot)
  • 2 Laurierbladeren
  • 2 eetlepels Bloem
  • Olie en boter (om in te bakken)
  • 4 Kruidnagels
  • 3 Jeneverbessen
  • 125 gr Vossenbessen
  • 1 eetlepel Vossenbessencompote
  • scheutje Rode wijn azijn
  • 1 á 2 plakken Ontbijtkoek
  • 400 gr Cantharellen
  Bereidingswijze
  1. Snijd het vlees in niet te kleine stukken en bestrooi het met zout, peper en bloem.
  2. Bak het vlees in etappes in hete boter bruin.
  3. Blus het vlees elke keer af met een scheut rode wijn en doe het over in de stoofpan.
  4. Voeg de fond, specerijen, compote en wijn azijn toe.
  5. Breng de stoof aan de kook. Sluit de pan en stoof het vlees op laag vuur in ca. 1 a 2 uur gaar.
  6. Voeg als het vlees bijna gaar is de vossenbessen toe en laat ze even meestoven.
  7. Breng de stoof indien nodig hoger op smaak met zout en peper en verkruimel de ontbijtkoek erin voor extra binding.
Andere recepten
60 min
Asperge-Olijf Brood
  • Allergenen:
  • Ei, lactose, gluten
  • Ingrediënten:
  • Olijfolie
  • Groene asperges
  • Zelfrijzende bloem
  • ...
bekijk
40 min
Verse lamskofta
  • Allergenen:
  • Gluten, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Mager lamsgehakt
  • Ras-El Hanout
  • Ei
  • ...
bekijk
30 min
Zuurkoolstampot met appel
  • Allergenen:
  • Mosterd, gluten
  • Ingrediënten:
  • Mosterd
  • Rode appels
  • Gekookte wijnzuurkool
  • ...
bekijk
30 min
Herfstrisotto met paddestoelen
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Sjalotjes
  • Bospaddestoelen
  • Risottorijst
  • ...
bekijk