PDX recept voor:

Stoofperen in rode wijn

met semifreddo Allergenen: Sulfiet, ei, lactose
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 6 personen
  • 8 Grote peren
  • 1 liter Stevige rode wijn
  • 10 Kruidnagels
  • 1 Kaneelstokje
  • 1 Sinaasappel, gespleten schil hiervan zonder wit
  • 400 gr Fijne kristalsuiker
  • 6 Eidooiers
  • 1 theelepel Gember, geraspt
  • 150 ml Water
  • 200 ml Slagroom, geklopt
  Bereidingswijze
  1. Klop de dooiers voor de semifreddo met een elektrische mixer goed los. Doe de suiker en het water in een pannetje, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het water 4 minuten al roerend (zachtjes) koken. Giet er al roerend langzaam de dooiers bij en roer tot alles is afgekoeld en een glimmende, lichte massa met een driemaal zo groot volume is geworden. Spatel de gember door de slagroom. Spatel er in gedeelten het dooiermengsel door en zorg dat de ladingen steeds net geabsorbeerd zijn. Giet in een rechthoekige plastic bak en zet het afgedekt minstens 6 uur (liefst een hele nacht) in de diepvries.
  2. Snijd de onderkant van de peren en schil ze, maar laat de steeltjes zitten. Zet ze naast elkaar in een pan die er net groot genoeg voor is. Voeg de wijn, kruidnagels, suiker, kaneel en sinaasappelschil toe. Leg er een stuk bakpapier in dat je aan de zijkanten instopt. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat zachtjes koken tot je moeiteloos een houten prikker in de peer (niet in het klokhuis) kunt steken. Haal de peren uit de pan en houd ze afgedekt op een warme plaats.
  3. Zet het kookvocht op niet te hoog vuur en laat het 30 minuten inkoken; het moet stroperig zijn. Zeef het. Serveer de peren warm; druppel er wat kookvocht over en serveer er de semifreddo bij.
Andere recepten
15 min
Courgette-feta powerfoodsalade
  • Allergenen:
  • Lactose, noten
  • Ingrediënten:
  • Courgette
  • Sjalot
  • Gemengde sla
  • ...
bekijk
10 min
Griekse wrap
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Tortilla
  • Tomaat in plakjes
  • Gesneden geroosterde rode paprika
  • ...
bekijk
10 min
Oerbrood met aardbeien
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Aardbeien
  • Balsamico azijn
  • Oerbrood
  • ...
bekijk
30 min
Flammkuchen met rauwe ham en ui
  • Allergenen:
  • Gluten, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Flammkuchen deeg
  • Rauwe ham
  • Crème fraîche
  • ...
bekijk