PDX recept voor:

Salade van snijbiet

met gerookte zalm Allergenen: Selderij, vis
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 3 personen
  • 1 theelepel Groentebouillonpoeder
  • 80 gr Quinoa
  • Rasp van een ½ limoen
  • 1 theelepel Olijfolie
  • Zout en peper
  • ½ bosje Bladpeterselie, gehakt
  • 150 gr Snijbiet
  • 1 Venkelknol
  • 150 gr Gerookte zalm
  • 1 Avocado, gesneden
  • 50 gr Gemengde kiemgroenten
  • ½ Komkommer
  • 1 Citroen (voor de dressing)
  • 2 Limoenen (voor de dressing)
  • ½ Avocado (voor de dressing)
  • 10 gr Wasabipasta (voor de dressing)
  • 30 ml Water (voor de dressing)
  • Peper (voor de dressing)
  • 1 theelepel Zout (voor de dressing)
  • 100 ml Olijfolie (voor de dressing)
  • 50 ml Zonnebloemolie (voor de dressing)
  Bereidingswijze
  1. Breng een pan met 200 ml water en 1 theelepel groentebouillon aan de kook. Doe quinoa in de pan en kook ongeveer 15 minuten op laag vuur. De quinoa is gaar als hij iets doorzichtig is en het draadje loskomt. Giet hem af in een zeef en laat de quinoa afkoelen en maak ondertussen de dressing voor je salade. Breng de quinoa als hij koud is in een mengkom op smaak met de limoenrasp, olijfolie, zout, peper en de gehakte peterselie.
  2. Leg de bladeren van de snijbiet op elkaar en rol ze in de breedte op zodat je een lange rol krijgt. Snijd hier reepjes van ongeveer 1 cm dik van en verdeel ze over twee borden. Sprenkel er direct een paar eetlepels dressing overheen en leg de quinoa erop.
  3. Verdeel de komkommer in ruitjes ook over de salade. Snijd de kont van de venkelknol. Als de buitenste bladeren er niet fris genoeg uitzien, kun je deze er afhalen of de bruine plekjes wegsnijden.
  4. Schaaf nu met je mandoline dunne plakjes van de venkelknol of snijd zo dun mogelijke reepjes met een mes. Verdeel deze over de salade en schenk er nog wat dressing overheen. Verdeel de gerookte zalm ook over de borden. Je kunt zelf kiezen of je de plakjes in kleinere stukken wilt snijden. Maak de salade af met nog wat dressing, de avocado en de gemengde kiemen.
  5. Dressing: Pers de citroen en limoenen uit. Je hebt ongeveer 45 ml citroensap en 30 ml limoensap nodig, maar de hoeveelheid sap die je krijgt, varieert nogal per vrucht. Snijd nu de avocado in de lengte doormidden en gebruik de helft waar de pit is losgekomen voor je dressing. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil van de avocado en snijd het in stukjes. Doe citroen- en limoensap, avocado, wasabi, water, zout en peper in de blender en laat deze 2 minuten op hoge stand draaien. Schenk de olijfolie en zonnebloemolie er langzaam bij terwijl de blender nog draait. Proef je dressing en doe er eventueel peper, zout of wasabi bij.
Andere recepten
40 min
Verse lamskofta
  • Allergenen:
  • Gluten, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Mager lamsgehakt
  • Ras-El Hanout
  • Ei
  • ...
bekijk
30 min
Herfstrisotto met paddestoelen
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Sjalotjes
  • Bospaddestoelen
  • Risottorijst
  • ...
bekijk
10 min
Griekse wrap
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Tortilla
  • Tomaat in plakjes
  • Gesneden geroosterde rode paprika
  • ...
bekijk
15 min
Go Veggie Lentewrap
  • Allergenen:
  • Gluten, mosterd, lactose
  • Ingrediënten:
  • Wrap
  • Zonnebloempitten mix
  • Peen julienne
  • ...
bekijk