PDX recept voor:

Salade met wortel

en avocado Allergenen: Lactose, noten, mosterd
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 2 Jonge worteltjes
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • ½ theelepel Komijnzaad
  • ¼ theelepel Korianderzaad, gemalen
  • ¼ theelepel Chilivlokken
  • Zout en peper
  • ½ Rijpe avocado
  • 5 gr Walnoten, geroosterd
  • 20 gr Waterkers, zonder grove stelen
  • ½ theelepel Verse koriander
  • 40 gr Yoghurt
  • ½ Teen knoflook
  • ¼ Granaatappel
  • ½ theelepel Granaatappelsap (voor de dressing)
  • ¼ Teen knoflook (voor de dressing)
  • mespunt Dijonmosterd (voor de dressing)
  • 1 eetlepel Olijfolie (voor de dressing)
  • beetje Honing (voor de dressing)
  • scheutje Citroensap (voor de dressing)
  Bereidingswijze
  1. Verhit de oven voor op 200 °C.
  2. Verwijder de uiteinden van de worteltjes maar laat wat van het groen zitten. Snijd eventuele dikke wortelen in de lengte in tweeën of vieren. Schrap ze niet, maar was ze goed.
  3. Leg ze naast elkaar in een braadslee en doe er de olijfolie, de specerijen en wat zout en peper bij. Keer ze en zorg dat ze overal goed met olie bedekt zijn. Zet ze zo’n 30 minuten in de oven; ze worden gaar en krimpen een beetje. Laat ze niet overgaar worden.
  4. Dressing: meng alle ingrediënten met een vork. Halveer en ontpit de avocado’s, snijd ze in plakjes en schil ze voorzichtig. Doe alles (behalve de yoghurt, knoflook en granaatappel-pitten) in een brede, ondiepe schaal en roer er voorzichtig driekwart van de dressing door.
  5. Meng de yoghurt met de knoflook en verdeel ze met lepels tegelijk over de groente. Bestrooi alles tot slot met de granaatappel-pitjes.
Andere recepten
10 min
Griekse wrap
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Tortilla
  • Tomaat in plakjes
  • Gesneden geroosterde rode paprika
  • ...
bekijk
10 min
Boerenkool brainshake
  • Ingrediënten:
  • Kiwi
  • Peer
  • Avocado
  • ...
bekijk
100 min
Gestoofde rode kool
  • Allergenen:
  • Sulfiet, noten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Rode kool (á 1,3 kg)
  • Tamme kastanjes (tamme kastanjes zijn puntig, i.p.v. rond)
  • Kruidnagels
  • ...
bekijk
45 min
Asperges met zalm en ei
  • Allergenen:
  • Vis, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Witte asperges
  • Groene asperges
  • Krieltjes in schil
  • ...
bekijk