Rabarber Muffins.

60 min

Allergenen: Lactose, ei, gluten

Ingrediƫnten.

Voor 5 personen
  • 250 gr Zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 250 ml Slagroom
  • 2 Eieren
  • 16 gr Vanillesuiker
  • 120 gr Suiker
  • 1 Sinaasappel
  • 2 stengels Rabarber
  • snufje Zout

Delen.

Bereidingswijze.

1

Verwarm de oven op 180 graden. Klop met een garde de slagroom met de eieren, suiker en vanillesuiker door elkaar.

2

Schil een gewassen sinaasappel en voeg de rasp toe aan het beslag. Roer het bakpoeder en zout door het bakmeel en spatel door het beslag. Ga niet heel hard roeren maar spatel rustig en zo kort mogelijk, hierdoor krijg je luchtige muffins.

3

Was de rabarber en snijd in kleine stukjes. Spatel 3/4 rabarber kort door het beslag.

4

Doe de muffinvormpjes of het bakpapier in de muffinbakvorm. Schep het beslag erin tot net iets onder de rand. Verdeel de laatste stukjes rabarber over de bovenzijde.

5

Bak de rabarber muffins in ca 20 minuten gaar.

6

Eet smakelijk!

Andere recepten.
Tortilla Hollandse nieuwe 40 min
Turks brood met gerookte kip 10 min
Rabarber panna-cotta 60 min