PDX recept voor:

Rabarber panna-cotta

met vers fruit Allergenen: Lactose
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 4 personen
  • 175 gr Rabarber, geschild en in stukjes
  • 125 gr Aardbeien of bosvruchten
  • 100 gr Suiker
  • 1 theelepel Vanille extract
  • ½ Citroen, rasp hiervan
  • 4 takjes Munt
  • 40 gr Maïzena
  • 250 ml Volle melk
  • 250 ml Slagroom
  • 4 eetlepels Verse aardbeien, netjes in kleine stukjes gesneden
  Bereidingswijze
  1. Doe de rabarber, aardbeien, 75 gram suiker, het vanille extract en citroenrasp in een pan. Zet het vuur aan en blijf constant roeren totdat de suiker gesmolten is en er een laagje vocht in de pan is gekomen.
  2. Breng dit aan de kook, draai hierna het vuur terug en laat zachtjes pruttelen voor een minuut of 15. Af en toe even roeren tussendoor.
  3. In de tussentijd zet je 4 mooie glazen klaar op het aanrecht met het bakje gesneden aardbeien ernaast.
  4. Pak een tweede pan en doe hier 25 gram suiker en de 40 gr maïzena in. Normaal gebruiken we meer suiker, maar omdat de compote al vrij zoet wordt, houden we de panna cotta wat neutraler. Klop met een garde langzaam de melk erdoor, goed blijven kloppen zodat je geen klontjes krijgt. Daarna kun je de slagroom erdoor roeren.
  5. Hierna zet je het vuur op de hoogste stand en blijf je kloppen met de garde totdat het mengsel wat dikker begint te worden. Zet dan gelijk het vuur uit en blijf goed kloppen, want je wilt geen klontjes.
  6. Het vuur zet je hierna weer aan en je klopt nog even goed door totdat het net de dikte van vla heeft gekregen. Zet daarna gelijk het vuur weer uit.
  7. Verdeel de panna cotta over de 4 glazen en schep er een royale hoeveelheid van de compote op. Versier met de stukjes aardbeien en laat iets afkoelen. Daarna dek je de glazen af en zet je deze voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  8. Haal de glazen 15 minuten voor uitserveren uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen.
  9. Maak het geheel tot slot af met een takje munt.
Andere recepten
20 min
Koude bietensoep
  • Allergenen:
  • Lactose
  • Ingrediënten:
  • Grote rauwe bieten
  • Citroen, sap hiervan
  • Komkommer
  • ...
bekijk
25 min
Crepes met kastanjechampignons
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • Truffelolie
  • Kastanjechampignons
  • Ahornsiroop
  • ...
bekijk
40 min
Tortilla Hollandse nieuwe
  • Allergenen:
  • Lactose, vis, gluten
  • Ingrediënten:
  • Komkommer
  • Verse dille
  • Azijn
  • ...
bekijk
30 min
Vegan Naanbrood
  • Allergenen:
  • Gluten, sulfiet, soja
  • Ingrediënten:
  • Naanbroden
  • Mungbonen
  • Groene courgette
  • ...
bekijk