PDX recept voor:

Quinoa-Bloemkool koekjes

met feta Allergenen: Lactose, ei, gluten
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 3 personen
  • 200 gr Witte quinoa
  • 200 gr Bloemkoolroosjes
  • 3 eetlepels Knoflook, grof gehakt
  • 4 Eieren
  • 200 gr Feta, verkruimeld
  • 80 gr Havervlokken
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels Olijfolie, om in te bakken
  Bereidingswijze
  1. Doe de quinoa met 500 ml water en zout in een middelgrote pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zacht koken tot de kleine staartjes van de quinoa zaadjes zichtbaar zijn. Giet overtollig water af en zet weg om af te laten koelen.
  2. Doe de bloemkool in een keukenmachine en mix tot de inhoud op rijstkorrels lijkt. Schep in een kom, samen met de quinoa en de andere ingrediënten. Meng alles goed. Zet 30 minuten in de koelkast om harder te laten worden.
  3. Vorm met je handen 12 koekjes van het mengsel. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Leg er 4 koekjes tegelijk in en bak ze 3-4 minuten of tot ze goudbruin zijn. Keer voorzichtig om en bak de andere kant 2-3 minuten. Bak zo alle koekjes. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Dien warm of koud op en eet smakelijk!
Andere recepten
10 min
Paasbroodje
  • Allergenen:
  • Ei, lactose, gluten
  • Ingrediënten:
  • Ei
  • Brood
  • Verse spinazie
  • ...
bekijk
60 min
Veggie Pompoenburger
  • Allergenen:
  • Gluten, ei, lactose, noten
  • Ingrediënten:
  • Pompoenstukjes
  • Cannellinibonen
  • Cheddar cheese
  • ...
bekijk
15 min
Pistolet asperge-garnalen
  • Allergenen:
  • Lactose, schaaldieren, gluten, ei
  • Ingrediënten:
  • Pistolet wit
  • Witte asperges
  • Groene asperges
  • ...
bekijk
15 min
Vegan Smoothiebowl
  • Ingrediënten:
  • Banaan
  • Avocado
  • Babyspinazie
  • ...
bekijk