PDX recept voor:

Aspergesalade

met oesterzwammen Allergenen: Gluten, lactose, noten, sulfiet
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 1 teen Knoflook
  • 12,5 gr Parmezaanse kaas
  • ¼ Citroen, in zeste
  • 25 gr Rucola
  • 3 gr Platte peterselie
  • 100 gr Oesterzwammen
  • 250 gr Tuinbonen
  • 2½ Witte asperges
  • 12 ml Olijfolie
  • 50 ml Balsamico vinaigrette
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Schil de asperges met een dunschiller. Vul een ruime pan met koud water en voeg er een snuifje zout aan toe.
  2. Leg de geschilde asperges in het koude water en verhit op een matig vuur. Breng het water tot bij het kookpunt. Zodra het water kookt, haal je de pan van het vuur.
  3. Laat de asperges nu rusten in het hete water (circa 5 tot 10 minuten). Proef even en controleer of ze de juiste gaarheid hebben. Schep de gare asperges uit het water en laat ze uitlekken op een schone keukendoek.
  4. Breng een pan met water aan de kook en doe er de tuinbonen in. Laat deze zo’n 5 minuten koken, tot ze beetgaar zijn. Giet de bonen hierna af en laat ze een beetje afkoelen.
  5. Maak de oesterzwammen schoon (indien nodig). En snijd de taaie steelstukjes weg.
  6. Verhit een scheut olijfolie en bak de stukken oesterzwam goudbruin in een zeer hete pan. Kruid de paddenstoelen met wat peper en zout.
  7. Pers tussendoor een teen knoflook en voeg deze toe aan de oesterzwammen.
  8. Voeg de tuinbonen bij de gebakken oesterzwammen, roer het geheel en neem de pan van het vuur.
  9. Snijd de asperges in ongeveer 4 gelijke stukken en leg ze op een bord of schaal.
  10. Schep er de gebakken oesterzwammen, tuinbonen, rucola en peterselie over. Rasp een klein beetje Parmezaanse kaas en een zeste van citroen over de salade. Drapeer tot slot met de balsamico vinaigrette.
Andere recepten
10 min
Oerbrood met aardbeien
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Aardbeien
  • Balsamico azijn
  • Oerbrood
  • ...
bekijk
15 min
Vegan Powersmoothie
  • Allergenen:
  • Gluten, pinda
  • Ingrediënten:
  • Banaan
  • Cacaopoeder
  • Pindakaas
  • ...
bekijk
50 min
Pompoenlaksa
  • Allergenen:
  • Gluten, soja, noten, pinda, sesam, vis, selderij
  • Ingrediënten:
  • Sesamolie
  • Knoflook, gehakt
  • Verse gember, geraspt
  • ...
bekijk
30 min
Flammkuchen met rauwe ham en ui
  • Allergenen:
  • Gluten, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Flammkuchen deeg
  • Rauwe ham
  • Crème fraîche
  • ...
bekijk