PDX recept voor:

Pompoensoep

met appel Allergenen: Lactose, selderij
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 Flespompoen
  • 3 Appels
  • 1 Grote ui, in grove stukken
  • 1 Rode peper
  • 4 Teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 1 theelepel Koriander
  • 1 theelepel Verse rozemarijn
  • 3 eetlepels Pompoenpitten
  • mespunt Cayennepeper
  • 800 ml Groentebouillon
  • 150 ml Kookroom
  Bereidingswijze
  1. Verhit de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen overlangs doormidden en schraap er de pitten uit.
  2. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2½ cm en leg die in een grote braadslede.
  3. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Doe de partjes appel samen met de ui bij de pompoen in de braadslede. Halveer de Spaanse pepers, schraap er de zaadjes uit en doe ze samen met de knoflook in de braadslede. Sprenkel met een flinke scheut olijfolie en strooi er royaal peper en zout over. Voeg ook de theelepel korianderzaad en de fijngehakte rozemarijn erbij.
  4. Meng alles in de olie door elkaar, strooi er nog eens peper en zout over en zet de braadslede ca. 45 minuten in de hete oven, tot alles gaar en intens goudbruin is.
  5. Meng de pompoenpitten met peper en zout, olijfolie en de cayennepeper door elkaar. Spreid ze uit op een bakplaat, rooster ze 10-15 minuten in de hete oven en zet ze apart.
  6. Doe een deel van de geroosterde groenten in een blender, maar knijp de teentjes knoflook wel eerst uit hun vel. Doe er een scheutje bouillon bij, leg een theedoek over de deksel en pureer ze voorzichtig tot een glad mengsel. Giet de inhoud van de blender in een grote pan en hak de rest van de geroosterde groenten fijn. Giet het grootste deel van de room bij en breng de soep op matig tot laag vuur aan de kook. Proef en breng de soep op smaak en doe er een scheutje bouillon bij of laat hem rustig pruttelen tot hij de gewenste dikte heeft.
  7. Schep de soep in soepkommen, schenk er een scheutje room bij en strooi er een paar geroosterde pompoenpitten op.
Andere recepten
20 min
Kip witlof salade
  • Allergenen:
  • Lactose, noten
  • Ingrediënten:
  • Witlof
  • Rucola
  • Kipfilet
  • ...
bekijk
15 min
Bloemkool nuggets
  • Allergenen:
  • Gluten, ei
  • Ingrediënten:
  • Bloemkoolrozen
  • Knoflook
  • Barbecuesaus
  • ...
bekijk
60 min
Oerbrood met peer en geitenkaas
  • Allergenen:
  • Gluten, noten, lactose, sulfiet
  • Ingrediënten:
  • Oerbrood
  • Geitenkaas
  • Walnoten
  • ...
bekijk
30 min
Baguette kip piri-piri
  • Allergenen:
  • Gluten
  • Ingrediënten:
  • Kipfilet
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • ...
bekijk