PDX recept voor:

Pompoenlaksa

met rijstnoedels Allergenen: Gluten, soja, noten, pinda, sesam, vis, selderij
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 eetlepel Sesamolie
  • 2 neetjes Knoflook, gehakt
  • Verse gember, geraspt
  • 1 Rode peper
  • 2 Uien, gesneden
  • 850 ml Kip- of groentebouillon
  • 750 gr Pompoen in blokjes
  • 1 eetlepel Pindakaas
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 1 eetlepel Vissaus
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 Bos broccoli
  • 65 gr Koriander, gehakt
  • 30 gr Munt, gehakt
  • 800 gr Rijstnoedels
  • aantal Granaatappelpitjes, garnering
  • 425 Kikkererwten, gespoeld
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Kaneel
  • 1 theelepel Bruine suiker
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg intussen de kikkererwten uit op een handdoek en droog ze volledig. Leg ze hierna op een bakplaat en meng met de olijfolie, kaneel, bruine suiker, zout en peper.
  2. Rooster de kikkererwten 20 minuten in de oven en roer hierna de kikkererwten om en rooster nog eens 20 minuten.
  3. Verwarm in de tussentijd een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de sesamolie toe. Voeg als het heet is, de knoflook, gember, rode peper en uien toe. Bak 30 seconden tot 1 minuut of tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de kip of groentebouillon toe en voeg dan de in blokjes gesneden pompoen toe.
  4. Breng de soep aan de kook en laat 15-20 minuten sudderen. Voeg ongeveer de helft tot 3/4 van de soep toe aan een blender of keukenmachine en mix deze volledig glad. Breng de soep terug in de pan.
  5. Voeg de pindakaas, sojasaus, vissaus en kokosmelk toe. Voeg de broccoli toe en kook tot ze zacht zijn, ongeveer 8-10 minuten.
  6. Kook intussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Zodra de broccoli zacht is, haal je het van het vuur en roer je de koriander en munt erdoor. Schep de soep in kommen en voeg een grote handvol rijstnoedels toe. Haal de kikkererwten uit de oven en serveer warm bovenop de soep.
Andere recepten
360 min
Stoofperen in rode wijn
  • Allergenen:
  • Sulfiet, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Grote peren
  • Stevige rode wijn
  • Kruidnagels
  • ...
bekijk
30 min
Linzen met kastanjechampignons
  • Allergenen:
  • Gluten, mosterd, sulfiet, selderij
  • Ingrediënten:
  • Bruine linzen
  • Groentebouillon
  • Kastanjechampignons
  • ...
bekijk
15 min
Bloemkool nuggets
  • Allergenen:
  • Gluten, ei
  • Ingrediënten:
  • Bloemkoolrozen
  • Knoflook
  • Barbecuesaus
  • ...
bekijk
10 min
Tosti Jalapeno-Cheddar
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Brood
  • Roomkaas
  • Cheddar cheese
  • Ingelegde jalapeño-plakjes
bekijk