PDX recept voor:

Pistolet asperge-garnalen

met sinaasappel Allergenen: Lactose, schaaldieren, gluten, ei
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 1 Pistolet wit
  • 20 gr Witte asperges
  • 20 gr Groene asperges
  • 40 gr Garnalen
  • 40 gr Sinaasappel
  • 20 gr Sla
  • ½ theelepel Witte wijn
  • Basilicum
  • 2 eetlepels Mayonaise
  • ¼ theelepel Mosterd
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Rasp de sinaasappel en voeg de rasp en het sap toe aan de mayonaise en breng het geheel op smaak met witte wijn, mosterd, zout en peper.
  2. Schil de witte asperges en snijd ze diagonaal in schijfjes van +/- 2 mm dikte.
  3. Snijd bij de groene asperges de beide uiteindes weg, eventueel iets schillen en ook in schijfjes snijden van 2 mm dikte.
  4. Blancheer de asperges kort in licht gezouten water, laat ze schrikken in ijswater en laat ze goed uitlekken.
  5. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
  6. Bak de broodjes af en laat deze afkoelen. Snijd deze vervolgens aan één kant in.
  7. Meng de garnalen, mayonaise, asperges en basilicum door elkaar.
  8. Leg eerst de sla in het broodje en vul met de garnalen en asperges vulling.
Andere recepten
30 min
Marokkaanse maaltijdsoep
  • Allergenen:
  • Selderij, gluten, noten
  • Ingrediënten:
  • Kikkererwten
  • Linzen
  • Tomatenblokjes
  • ...
bekijk
30 min
Zuurkoolstampot met appel
  • Allergenen:
  • Mosterd, gluten
  • Ingrediënten:
  • Mosterd
  • Rode appels
  • Gekookte wijnzuurkool
  • ...
bekijk
25 min
Knolselderijsoep
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • Olijfolie
  • Ui
  • Knoflook, fijngesneden
  • ...
bekijk
60 min
Vegan Kerrieschotel
  • Allergenen:
  • Gluten, selderij, lupine
  • Ingrediënten:
  • Rijst
  • Appel
  • Tomaat
  • ...
bekijk