PDX recept voor:

Lente Gazpacho

volgens PDX recept Allergenen: Gluten, selderij, sulfiet
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 7 Rijpe tomaten
  • 1 Rode paprika
  • ½ Komkommer
  • 1 handje Verse peterselie
  • 1 eetlepel Verse tijm
  • 1 eetlepel Knoflookpuree
  • 10 gram Groentebouillon, opgelost in een klein beetje water
  • 2 sneeën Oerbrood
  • 2 eetlepels Balsamico azijn
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • ½ Rode peper
  Bereidingswijze
  1. Snijd de tomaten en paprika in kleine stukjes. Leg de stukjes van één tomaat apart.
  2. Verhit een pan met een wat olijfolie en bak de tomaten en de paprika in 5-7 minuten zacht tot het vocht eruit komt.
  3. Doe de inhoud van de pan samen met de andere ingrediënten (behalve de overgebleven tomaat) in de blender.
  4. Mix tot een schenkbaar geheel en zet de gazpacho in de koelkast tot gebruik.
  5. Serveer de gazpacho met de overgebleven stukjes tomaat.
Andere recepten
10 min
Griekse wrap
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Tortilla
  • Tomaat in plakjes
  • Gesneden geroosterde rode paprika
  • ...
bekijk
20 min
Kip-mango met rijst
  • Allergenen:
  • Gluten, noten
  • Ingrediënten:
  • Kipfilet, in stukjes gesneden
  • Mango
  • Koriander
  • ...
bekijk
45 min
Asperges met zalm en ei
  • Allergenen:
  • Vis, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Witte asperges
  • Groene asperges
  • Krieltjes in schil
  • ...
bekijk
40 min
Broccoli-kokossoep
  • Allergenen:
  • Gluten, noten, selderij
  • Ingrediënten:
  • Grote ui
  • Gember
  • Knoflook
  • ...
bekijk