PDX recept voor:

Paasbroodje

met een gepocheerd eitje Allergenen: Ei, lactose, gluten
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 1 Ei
  • 1 snee Brood
  • 50 gr Verse spinazie
  • 4 plakken Ontbijtspek
  • ¼ Avocado
  • Peper & zout
  • Verse peterselie
  • ¼eetlepel Azijn
  Bereidingswijze
  1. Toast het brood.
  2. Bak het ontbijtspek uit en laat uitlekken.
  3. Bak de spinazie een beetje aan in een pan.
  4. Beleg het brood met de spinazie, spek en plakjes avocado.
  5. Breng een pan net niet aan de kook en voeg een eetlepel azijn toe aan het water (hierdoor stolt het eiwit sneller).
  6. Maak een lichte draaikolk in de pan en breek hier het ei in.
  7. Laat het ei ca. 4 minuten stollen en haal deze er daarna voorzichtig uit met een schuimspaan.
  8. Laat het ei er iets korter of langer in voor een zachtgekookt of hardgekookt ei. Leg deze vervolgens op het broodje en bestrooi met een snufje peper, zout en peterselie.
Andere recepten
10 min
Boerenkool brainshake
  • Ingrediënten:
  • Kiwi
  • Peer
  • Avocado
  • ...
bekijk
30 min
Pasta met aubergine
  • Allergenen:
  • Gluten, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Aubergine
  • Zout
  • Zonnebloemolie
  • ...
bekijk
30 min
Linzen met kastanjechampignons
  • Allergenen:
  • Gluten, mosterd, sulfiet, selderij
  • Ingrediënten:
  • Bruine linzen
  • Groentebouillon
  • Kastanjechampignons
  • ...
bekijk
30 min
Baguette kip piri-piri
  • Allergenen:
  • Gluten
  • Ingrediënten:
  • Kipfilet
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • ...
bekijk