PDX recept voor:

Open Lasagne

met groene asperges Allergenen: Gluten, noten, lactose
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 4 personen
  • 16 Groene asperges
  • 300 gr Doperwten
  • 50 gr Pijnboompitten
  • 12 Lasagnebladen
  • 400 ml Crème fraîche
  • Sap van 2 citroenen
  • 10 gram Dille, fijngesneden
  • 80 gr Alfalfa
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  Bereidingswijze
  1. Schil de asperges goed en snijd de onderkant eraf. Zet een pan op met ruim kokend water en kook de asperges in 4 minuten beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de doperwten toe en kook deze nog 2 minuten mee. Giet af en spoel na met koud water om verder garen te voorkomen. Laat goed uitlekken.
  2. Verhit de koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten. Schud de pan regelmatig zodat de pijnboompitten gelijkmatig verkleuren. Laat afkoelen op een bord.
  3. Bereid de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let erop dat ze tijdens het koken echt niet aan elkaar plakken door de bladen te koken in flink veel water en af en toe te roeren. Giet af en laat de lasagnebladen naast elkaar uitlekken op een theedoek.
  4. Verwarm intussen de crème fraîche in de steelpan samen met het citroensap en de dille. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg op elk bord een lasagneblad, besmeer met 1 eetlepel saus, verdeel een derde van de asperges, doperwten en alfalfa erover en bedek met een lasagneblad. Herhaal deze stappen totdat de groente en lasagnebladen op zijn. Giet de rest van de saus over de bovenste laag en garneer met de pijnboompitten en overige alfalfa.
  6. Eet smakelijk!
Andere recepten
15 min
Bonk Bruin met Bacon
  • Allergenen:
  • Gluten, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Bonk bruin
  • Eiersalade
  • Bacon
  • ...
bekijk
20 min
Biefstukreepjes met noodles
  • Allergenen:
  • Gluten, soja
  • Ingrediënten:
  • Biefstukreepjes
  • Bosui
  • Black bean saus
  • ...
bekijk
10 min
Oerbrood met aardbeien
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Aardbeien
  • Balsamico azijn
  • Oerbrood
  • ...
bekijk
60 min
Salade van snijbiet
  • Allergenen:
  • Selderij, vis
  • Ingrediënten:
  • Groentebouillonpoeder
  • Quinoa
  • Rasp van een ½ limoen
  • ...
bekijk