PDX recept voor:

Oerbrood met peer en geitenkaas

en gekarameliseerde ui Allergenen: Gluten, noten, lactose, sulfiet
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 2 plakken Oerbrood
  • 50 gr Geitenkaas
  • 15 gr Walnoten
  • ½ Peer
  • 1 eetlepel Honing
  • 50 gr Rucola
  • 1 Grote ui
  • 12 gr Bruine suiker
  • 12 ml Balsamico azijn
  • 62 ml Water
  • 1 eetlepel Olie
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in grove halve ringen.
  2. Neem een sudder pan, verwarm de olie en verwarm de ui even kort.
  3. Voeg de suiker, balsamicoazijn, water, peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat het 50 minuten pruttelen.
  4. Snijd twee plakken van het oerbrood en rooster deze in het tostiapparaat of circa 6 min. op 180℃ in de oven.
  5. Snijd de peer in dunne plakjes en brokkel de geitenkaas.
  6. Beleg een plak oerbrood met rucola, geitenkaas, peer, gekarameliseerde uien, walnoten en honing.
  7. Leg het tweede plak oerbrood hier bovenop.
Andere recepten
30 min
Linzen met kastanjechampignons
  • Allergenen:
  • Gluten, mosterd, sulfiet, selderij
  • Ingrediënten:
  • Bruine linzen
  • Groentebouillon
  • Kastanjechampignons
  • ...
bekijk
30 min
Thaise paksoi-salade
  • Allergenen:
  • Soja, noten, lupine
  • Ingrediënten:
  • Paksoi
  • Komkommer
  • Ananasschijven
  • ...
bekijk
60 min
Vegan Kerrieschotel
  • Allergenen:
  • Gluten, selderij, lupine
  • Ingrediënten:
  • Rijst
  • Appel
  • Tomaat
  • ...
bekijk
30 min
Bloemkool burrito’s
  • Allergenen:
  • Gluten
  • Ingrediënten:
  • Bloemkool, in hapklare stukjes gesneden
  • Olijfolie
  • Knoflookpoeder
  • ...
bekijk