PDX recept voor:

Mexicaanse quinoa salade

Een geheel vegetarische salade Allergenen: Selderij
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 Jalapeno
  • 200 gr Quinoa
  • 300 ml Groentebouillon
  • 400 gr Kidneybonen
  • 400 gr Tomaten in blokjes
  • 200 gr Maïskorrels
  • 1 theelepel Chilipoeder
  • 1 theelepel Komijn
  • 1 Avocado, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 theelepel Limoensap
  • 2 eetlepels Gehakte koriander
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg hierna de knoflook en jalapeño toe en kook het geheel ongeveer 1 minuut lang. Roer tussendoor regelmatig.
  3. Roer de quinoa, de bouillon, bonen, tomatenblokjes, maïskorrels, chilipoeder en komijn erdoor. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  4. Breng het geheel aan de kook en dek vervolgens af met een deksel.
  5. Zet het vuur laag en laat de boel sudderen tot de quinoa gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  6. Roer tot slot de avocado, limoensap en koriander erdoor.
  7. Eet smakelijk!
Andere recepten
50 min
Pompoenlaksa
  • Allergenen:
  • Gluten, soja, noten, pinda, sesam, vis, selderij
  • Ingrediënten:
  • Sesamolie
  • Knoflook, gehakt
  • Verse gember, geraspt
  • ...
bekijk
60 min
Rabarber panna-cotta
  • Allergenen:
  • Lactose
  • Ingrediënten:
  • Rabarber, geschild en in stukjes
  • Aardbeien of bosvruchten
  • Suiker
  • ...
bekijk
15 min
Pistoletje Hollandse Nieuwe
  • Allergenen:
  • Gluten, vis, lactose
  • Ingrediënten:
  • Pistolet
  • Haring
  • Crème fraîche
  • ...
bekijk
10 min
Tosti Jalapeno-Cheddar
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Brood
  • Roomkaas
  • Cheddar cheese
  • Ingelegde jalapeño-plakjes
bekijk