PDX recept voor:

Marokkaanse maaltijdsoep

met kikkererwten en linzen Allergenen: Selderij, gluten, noten
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 4 personen
  • 400 gr Kikkererwten
  • 400 gr Linzen
  • 800 gr Tomatenblokjes
  • 2 stengels Bosui
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 Witte ui
  • 1 theelepel Kaneel
  • Groentebouillon
  • 10 Cherrytomaten
  • Selderij, fijngehakt
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hier de knoflook, ui en kaneel in aan.
  3. Giet de linzen en kikkererwten af. Voeg alle linzen en 2/3 van de kikkererwten toe aan de pan en bak deze 3 minuten lang mee.
  4. Voeg vervolgens de tomatenstukjes toe en roer het geheel kort door. Hierna voeg je 1 liter water en de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
  5. Zet hierna het vuur laag en pureer de soep met de staafmixer tot een grof geheel.
  6. Snijd de bosui in ringen en de cherrytomaatjes in partjes. Houd van beiden een handje achter voor de garnering en voeg de rest samen met de overgebleven kikkererwten toe aan de soep. Hak de selderij fijn en voeg deze ook toe. Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.
  7. Schep de soep in een kom en garneer met wat cherrytomaten en bosui.
Andere recepten
15 min
Bonk Bruin met Bacon
  • Allergenen:
  • Gluten, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Bonk bruin
  • Eiersalade
  • Bacon
  • ...
bekijk
10 min
Boerenkool brainshake
  • Ingrediënten:
  • Kiwi
  • Peer
  • Avocado
  • ...
bekijk
15 min
Courgette-feta powerfoodsalade
  • Allergenen:
  • Lactose, noten
  • Ingrediënten:
  • Courgette
  • Sjalot
  • Gemengde sla
  • ...
bekijk
45 min
Salade met wortel
  • Allergenen:
  • Lactose, noten, mosterd
  • Ingrediënten:
  • Jonge worteltjes
  • Olijfolie
  • Komijnzaad
  • ...
bekijk