PDX recept voor:

Veggie corn

met kruidenyoghurt en popcorn Allergenen: Lactose
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 Voorgegaarde maiskolven
  • 1 Sinaasappel
  • ¼ Wortel (geel, paars en oranje)
  • 1 eetlepel Roomboter
  • scheutje Olijfolie
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel Platte peterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel Popcorn
  Bereidingswijze
  1. Smelt de boter in een ruime hapjespan en voeg er de rasp en het sap van 1 sinaasappel aan toe.
  2. Laat zachtjes smelten en kruid met zout en peper.
  3. Leg er de maiskolven in en laat ze ongeveer 15 minuten wellen in de boter. Draai wel regelmatig om.
  4. Zet het vuur de laatste minuten hoger, zodat de maiskolven nog wat kunnen kleuren.
  5. Schil ondertussen de wortels en schaaf ze zeer dun op de mandoline.
  6. Maak aan met een beetje sinaasappelrasp, zout, peper en olijfolie. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de segmenten tussen de vliesjes uit. Houd apart.
  7. Meng de yoghurt met de fijngesneden peterselie en kruid met zout en peper.
  8. Leg de maiskolven in schaaltjes en garneer met de geschaafde wortel.
  9. Bestrooi met de popcorn en rasp er nog een beetje sinaasappelschil en eventueel wat van de sinaasappelboter over.
  10. Serveer er de kruidenyoghurt in een apart bakje bij, zodat dit gebruikt kan worden als een dipsaus.
Andere recepten
25 min
Crepes met kastanjechampignons
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • Truffelolie
  • Kastanjechampignons
  • Ahornsiroop
  • ...
bekijk
15 min
Sweet & sour crispy chicken
  • Allergenen:
  • Gluten, soja, ei
  • Ingrediënten:
  • Kipdijfilet
  • Spitskool
  • Tempura bloem
  • ...
bekijk
20 min
Powerfood ratatouille
  • Ingrediënten:
  • Puntpaprika
  • Aubergine
  • Courgette
  • ...
bekijk
35 min
Veggie kroketjes
  • Allergenen:
  • Gluten, soja
  • Ingrediënten:
  • Tofu
  • Wortel
  • Shiitake paddenstoelen
  • ...
bekijk