PDX recept voor:

Linzen met kastanjechampignons

met mosterd en balsamico Allergenen: Gluten, mosterd, sulfiet, selderij
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 120 gr Bruine linzen
  • Groentebouillon
  • 150 gr Kastanjechampignons
  • 1 theelepel Mosterd
  • ½ Ui
  • 1 teen Knoflook
  • 1 eetlepel Balsamico azijn
  • Olie
  • Peper en zout
  Bereidingswijze
  1. Zet de bruine linzen ongeveer 0,5 – 1 cm onder met de bouillon en breng het geheel aan de kook.
  2. Kook de linzen circa 40min. Het water zal dan bijna volledig verdampt zijn.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit de uien tot deze glazig zijn.
  4. Voeg de champignons toe en bak tot deze bruin van kleur zijn. vervolgens kan de knoflook erbij en bak je deze kort mee.
  5. Hierna voeg je de mosterd en balsamico toe (proef even of het op smaak is en voeg anders nog meer mosterd en/of balsamico toe).
  6. Doe de linzen bij de champignons en roer alles goed door. Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Andere recepten
50 min
Bleekselderij-creme soep
  • Allergenen:
  • Vis, gluten, selderij, lactose
  • Ingrediënten:
  • Groentebouillion
  • Water
  • Bleekselderij
  • ...
bekijk
10 min
Boerenkool brainshake
  • Ingrediënten:
  • Kiwi
  • Peer
  • Avocado
  • ...
bekijk
20 min
Koude bietensoep
  • Allergenen:
  • Lactose
  • Ingrediënten:
  • Grote rauwe bieten
  • Citroen, sap hiervan
  • Komkommer
  • ...
bekijk
20 min
Japanse Okonomiyaki
  • Allergenen:
  • Gluten, soja, vis, mosterd, ei
  • Ingrediënten:
  • Bloem
  • Dashi
  • Eiwit
  • ...
bekijk