PDX recept voor:

Crispy Thai corn

met gamba's en kokos Allergenen: Soja, schaaldieren, ei, gluten
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 Voorgegaarde maiskolven
  • 4 Gamba's
  • scheutje Zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Tarwebloem
  • Eiwit
  • 4 eetlepels Panko
  • 1 eetlepel Verse koriander
  • 1 eetlepel Hoisinsaus
  • 2 stengels Sereh
  • 1 eetlepel Geraspte kokos
  Bereidingswijze
  1. Verwarm de friteuse voor op 165°C.
  2. Doe de tarwebloem, panko en eiwit elk in een aparte ondiepe bak. Klop het eiwit los.
  3. Haal de maiskolven door de tarwebloem, zodat het geheel bedekt is en schud er het teveel aan bloem af. Rol de maiskolven vervolgens door het eiwit en laat goed uitdruipen. Haal vervolgens door de panko, zodat er rondom een mooi laagje omheen zit.
  4. Herhaal deze handelingen nogmaals met de andere maiskolf.
  5. Bak de gamba’s mooi om en om in een scheutje zonnebloemolie. Voeg een druppeltje hoisinsaus toe en glaceer kort.
  6. Houd de gamba’s hierna apart.
  7. Frituur de maiskolven mooi goudbruin en krokant in de friteuse.
  8. Snijd de stengels citroengras doormidden en prik aan de boven- en onderkant een gat in de kern van de maiskolf. Prik aan beide kanten een halve stengel citroengras in de kolf en prik er aan de bovenkant 2 gamba’s aan.
  9. Druppel er wat hoisinsaus over en garneer met topjes verse koriander en bestrooi met kokos.
  10. Garneer eventueel af met een dun plakje rode peper.
Andere recepten
15 min
Courgette-feta powerfoodsalade
  • Allergenen:
  • Lactose, noten
  • Ingrediënten:
  • Courgette
  • Sjalot
  • Gemengde sla
  • ...
bekijk
30 min
Thaise paksoi-salade
  • Allergenen:
  • Soja, noten, lupine
  • Ingrediënten:
  • Paksoi
  • Komkommer
  • Ananasschijven
  • ...
bekijk
20 min
Pasta met garnalen
  • Allergenen:
  • Schaaldieren
  • Ingrediënten:
  • Garnalen
  • Spaghetti
  • Knoflook
  • ...
bekijk
20 min
Powerfood ratatouille
  • Ingrediënten:
  • Puntpaprika
  • Aubergine
  • Courgette
  • ...
bekijk