PDX recept voor:

Japanse Okonomiyaki

met buikspek en gesneden kool Allergenen: Gluten, soja, vis, mosterd, ei
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 2 personen
  • 125 gr Bloem
  • 250 ml Dashi
  • 1 Eiwit
  • 100 gr Spitskool
  • 1 stengel Bosui
  • 100 gr Buikspek
  • 4 stengels Bieslook
  • 25 ml Mosterd
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 1½ theelepel Mayonaise
  • 2 eetlepels Olie
  Bereidingswijze
  1. Snijd de kool en bosui in stukjes van 2 á 3cm, hak de bieslook fijn en snijd het varkensvlees in plakjes van 3 á 4cm.
  2. Meng de dashi, eiwit en bloem in een kom. Voeg de gesneden kool en bosui toe en meng goed door elkaar.
  3. Verwarm de olie in de koekenpan en vorm kleine pannenkoeken van het beslag. Leg op elke pannenkoek een aantal plakjes varkensvlees en besprenkel met zout en peper.
  4. Keer de pannenkoeken om en bak de kant met het vlees.
  5. Draai ze nog een keer om tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.
  6. Garneer met mayonaise, mosterd, sojasaus en fijne gehakte bieslook.
Andere recepten
50 min
Boerenkool quiche
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • ui
  • Ongezouten boter
  • Verse boerenkool
  • ...
bekijk
60 min
Vegan Frittata
  • Allergenen:
  • Soja, mosterd
  • Ingrediënten:
  • Zonnebloemolie
  • Fijngesneden ui
  • Knoflook
  • ...
bekijk
40 min
Tortilla Hollandse nieuwe
  • Allergenen:
  • Lactose, vis, gluten
  • Ingrediënten:
  • Komkommer
  • Verse dille
  • Azijn
  • ...
bekijk
60 min
Asperge-Olijf Brood
  • Allergenen:
  • Ei, lactose, gluten
  • Ingrediënten:
  • Olijfolie
  • Groene asperges
  • Zelfrijzende bloem
  • ...
bekijk