PDX recept voor:

Herfstrisotto met paddestoelen

met paprika en knoflook Allergenen: Gluten, lactose
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 Sjalotjes
  • 400 gr Bospaddestoelen
  • 300 gr Risottorijst
  • 75 gr Boter
  • 125 ml Droge witte wijn
  • 1 l Groentebouillon
  • 1 Gele paprika
  • 2 tenen Knoflook
  • 90 gr Parmigiano reggiano-flakes
  • ½ Citroen
  Bereidingswijze
  1. Snijd de sjalotten fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de sjalot 2 min.
  2. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee. Voeg hierna de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen.
  3. Breng de bouillon aan de kook en voeg vervolgens een scheut van deze bouillon toe aan de risotto en roer tot het geheel is opgenomen. Voeg hierna weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  4. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de helft van de rest van de boter in een hapjespan en bak de paprika en bospaddestoelen 8 min. al roerend op middelhoog vuur. Pers de knoflook hierboven fijn.
  5. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap en de rest van de boter door de risotto en voeg de bospaddestoelen toe. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi tot slot het complete gerecht met de kaas.
Andere recepten
60 min
Asperge-Olijf Brood
  • Allergenen:
  • Ei, lactose, gluten
  • Ingrediënten:
  • Olijfolie
  • Groene asperges
  • Zelfrijzende bloem
  • ...
bekijk
25 min
Crepes met kastanjechampignons
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • Truffelolie
  • Kastanjechampignons
  • Ahornsiroop
  • ...
bekijk
360 min
Stoofperen in rode wijn
  • Allergenen:
  • Sulfiet, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Grote peren
  • Stevige rode wijn
  • Kruidnagels
  • ...
bekijk
20 min
Veggie corn
  • Allergenen:
  • Lactose
  • Ingrediënten:
  • Voorgegaarde maiskolven
  • Sinaasappel
  • Wortel (geel, paars en oranje)
  • ...
bekijk