PDX recept voor:

Haring sushi-nigiri

met wasabi-mayo Allergenen: Lactose, vis, sesam, soja, ei
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 6 personen
  • 2 Haringen
  • 150 gram Sushirijst, afgekookt
  • 1 eetlepel Wasabi
  • 2 eetlepels Mayonaise
  • 1 eetlepel Sesamzaad
  • Tuinkers
  • Mirin (susi-azijn)
  Bereidingswijze
  1. Rooster de sesamzaadjes goed bruin en bereid de sushi-rijst volgens de verpakking.
  2. Meng de mayonaise met de wasabi.
  3. Vorm de lauwe rijst met natte handen tot 12 eivormige bolletjes. Druk deze wat plat en laat ze afkoelen.
  4. Druk de zijkanten licht in de geroosterde sesamzaadjes en smeer er wat wasabi mayonaise bovenop.
  5. Leg hierop een stukje haringfilet (6 stukjes uit 1 haring, 3 uit 1 filet).
  6. Schep tot slot een klein toefje wasabi mayonaise en wat tuinkers bovenop.
Andere recepten
30 min
Herfstrisotto met paddestoelen
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Sjalotjes
  • Bospaddestoelen
  • Risottorijst
  • ...
bekijk
10 min
Boerenkool brainshake
  • Ingrediënten:
  • Kiwi
  • Peer
  • Avocado
  • ...
bekijk
15 min
Vegan Powersmoothie
  • Allergenen:
  • Gluten, pinda
  • Ingrediënten:
  • Banaan
  • Cacaopoeder
  • Pindakaas
  • ...
bekijk
60 min
Vegan Frittata
  • Allergenen:
  • Soja, mosterd
  • Ingrediënten:
  • Zonnebloemolie
  • Fijngesneden ui
  • Knoflook
  • ...
bekijk