PDX recept voor:

Haring sushi-nigiri

met wasabi-mayo Allergenen: Lactose, vis, sesam, soja, ei
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 6 personen
  • 2 Haringen
  • 150 gram Sushirijst, afgekookt
  • 1 eetlepel Wasabi
  • 2 eetlepels Mayonaise
  • 1 eetlepel Sesamzaad
  • Tuinkers
  • Mirin (susi-azijn)
  Bereidingswijze
  1. Rooster de sesamzaadjes goed bruin en bereid de sushi-rijst volgens de verpakking.
  2. Meng de mayonaise met de wasabi.
  3. Vorm de lauwe rijst met natte handen tot 12 eivormige bolletjes. Druk deze wat plat en laat ze afkoelen.
  4. Druk de zijkanten licht in de geroosterde sesamzaadjes en smeer er wat wasabi mayonaise bovenop.
  5. Leg hierop een stukje haringfilet (6 stukjes uit 1 haring, 3 uit 1 filet).
  6. Schep tot slot een klein toefje wasabi mayonaise en wat tuinkers bovenop.
Andere recepten
90 min
Pompoensoep
  • Allergenen:
  • Lactose, selderij
  • Ingrediënten:
  • Flespompoen
  • Appels
  • Grote ui, in grove stukken
  • ...
bekijk
15 min
Go Veggie Lentewrap
  • Allergenen:
  • Gluten, mosterd, lactose
  • Ingrediënten:
  • Wrap
  • Zonnebloempitten mix
  • Peen julienne
  • ...
bekijk
10 min
Griekse wrap met geitenkaas
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Grote tortilla
  • Tomaat, in plakjes
  • Rode paprika
  • ...
bekijk
30 min
Crois’Sandwich
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • Croissandwich
  • Kaas
  • Veldsla
  • ...
bekijk