Groenten Chips.

20 min

Allergenen: Mosterd, gluten

Ingrediënten.

Voor 8 personen
  • 1 Pastinaak
  • 1 Rode biet
  • 1 Zoete aardappel
  • 1 Winterpeen
  • Olijfolie
  • Kruiden, naar keuze
  • Zout & peper

Delen.

Bereidingswijze.

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de groenten en maak daarna dunne plakjes. Je kunt hier het beste een mandoline of kaasschaaf voor gebruiken.

2

Verdeel de plakjes groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de plakjes met een beetje olijfolie. Strooi hierna zout, peper en naar smaak paprika- of cayennepeper over de plakjes.

3

Zet de bakplaat ongeveer 10 minuten in de oven. De baktijd ligt aan de dikte van de plakjes. Kijk na 5 minuten of de plakjes al bruin zijn geworden. Als de plakjes gekrompen zijn en een goudbruin randje hebben gekregen zijn ze klaar. Laat ze op de bakplaat afkoelen zodat ze lekker knapperig kunnen worden

Andere recepten.
Veggie Pompoenburger 60 min
Kip-mango met rijst 20 min
Pasta met garnalen 20 min