Go Veggie quinoasalade.

50 min

Ingrediënten.

Voor 4 personen
  • 180 gr Quinoa
  • 180 gr Bloemkool
  • 2 Zoete aardappelen
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • een snufje Gedroogde kruiden
  • 1 Grote appel
  • 1 bosje Peterselie, gehakt
  • 1 teen Knoflook, gehakt
  • 150 ml Olijfolie (voor de dressing)
  • 1 Citroen, sap hiervan
  • ½ theelepel Zout & peper

Delen.

Bereidingswijze.

1

Spoel de Quinoakorrels en plaats ze in een pan met ongeveer 360 ml water.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de bloemkool in kleine roosjes. Schil en hak de zoete aardappelen. Leg alles op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en voeg een paar takjes tijm of andere gedroogde kruiden toe. Rooster ongeveer 20 minuten, schep om en rooster nog ongeveer 10 à 15 minuten. Als ze goudbruin en zacht zijn, haal ze dan uit de oven en zet apart.

3

Terwijl de groenten roosteren, meng je alle dressingingrediënten in een kom. Hak de appel en zet deze apart.

4

Wanneer de Quinoa en groenten klaar en afgekoeld zijn, meng dan alles samen.

5

Serveer op een schaal of in een kom.

Andere recepten.
Broccoli-kokossoep 40 min
Deli-Special Hollandse nieuwe 20 min
Bleekselderij-creme soep 50 min