Go Veggie Lentewrap.

15 min

Allergenen: Gluten, mosterd, lactose

Ingrediënten.

Voor 1 persoon
  • 1 Wrap
  • 1 eetlepel Zonnebloempitten mix
  • 15 gr Peen julienne
  • 15 gr Rode ui
  • 20 gr Rode paprika
  • 1 stukje Gember
  • 25 gr Griekse yoghurt
  • 25 gr Kwark
  • Schil van citroen
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 50 gr Spinazie
  • Zout & peper

Delen.

Bereidingswijze.

1

Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder olie/vet tot deze goudbruin zijn.

2

Schil en rasp de wortels en was en snijd de paprika in reepjes.

3

Schil de ui en snijd deze in dunne ringen.

4

Was de spinazie en laat deze uitlekken.

5

Schil de gember en rasp deze in een kom. Voeg de kwark, Griekse yoghurt (of je veganistische substituut zoals soja yoghurt), citroenschil en dijonmosterd toe en meng het geheel goed.

6

Verspreid dit vervolgens op de wraps en stop ongeveer 1 cm vanaf de rand. Leg de spinazieblaadjes er bovenop.

7

Leg de wortelen, paprika, uien (en taugé) in het midden in een brede lijn en strooi er de geroosterde zonnebloempitten bovenop.

8

Breng op smaak met een snuf peper en zout en vouw de wraps een beetje aan beide kanten, en dan onderaan en rol hem zo strak mogelijk.

9

Snijd de wraps in tweeën en eet smakelijk!

Andere recepten.
Veggie corn 20 min
1001 nachten wrap 40 min
Spicy Pho soep 60 min