Kip witlof salade.

20 min

Allergenen: Lactose, noten

Ingredi├źnten.

Voor 1 persoon
  • 1 Witlof
  • 75 gr Rucola
  • 80 gr Kipfilet
  • 75 gr Cherrytomaat
  • 100 gr Komkommer
  • 30 ml Yoghurt
  • 10 ml Citroensap
  • 20 gr Walnoten
  • 10 gr Bladpeterselie, fijngehakt

Delen.

Bereidingswijze.

1

Snijd de witlof doormidden en verwijder de kern, pluk de witlof zodat de bladeren heel blijven. Besprenkel met een klein beetje citroen zodat de witlof niet verkleurd.

2

Kruid de kipfilet met peper, zout en een klein beetje olie. Gril de kip aan beide kanten in een grillpan. Gaar de kipfilet daarna nog circa 6 minuten op 180┬║C in de oven. Laat de kipfilet afkoelen en daarna trancheren.

3

Snijd de cherry tomaten doormidden en snijd de komkommer in blokjes.

4

Meng de yoghurt met de citroensap en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

5

Maak het bord op met de rucola, witlof, cherry tomaten en komkommer. Verdeel de getrancheerde kipfilet bovenop salade. Maak de salade af met de walnoten, yoghurt-citroendressing en de fijngehakte peterselie.

Andere recepten.
Groenten Chips 20 min
Pompoensoep 90 min
Pasta met aubergine 30 min