PDX recept voor:

Kip witlof salade

met cherrytomaat en rucola Allergenen: Lactose, noten
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 1 Witlof
  • 75 gr Rucola
  • 80 gr Kipfilet
  • 75 gr Cherrytomaat
  • 100 gr Komkommer
  • 30 ml Yoghurt
  • 10 ml Citroensap
  • 20 gr Walnoten
  • 10 gr Bladpeterselie, fijngehakt
  Bereidingswijze
  1. Snijd de witlof doormidden en verwijder de kern, pluk de witlof zodat de bladeren heel blijven. Besprenkel met een klein beetje citroen zodat de witlof niet verkleurd.
  2. Kruid de kipfilet met peper, zout en een klein beetje olie. Gril de kip aan beide kanten in een grillpan. Gaar de kipfilet daarna nog circa 6 minuten op 180ºC in de oven. Laat de kipfilet afkoelen en daarna trancheren.
  3. Snijd de cherry tomaten doormidden en snijd de komkommer in blokjes.
  4. Meng de yoghurt met de citroensap en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
  5. Maak het bord op met de rucola, witlof, cherry tomaten en komkommer. Verdeel de getrancheerde kipfilet bovenop salade. Maak de salade af met de walnoten, yoghurt-citroendressing en de fijngehakte peterselie.
Andere recepten
30 min
Zuurkoolstampot met appel
  • Allergenen:
  • Mosterd, gluten
  • Ingrediënten:
  • Mosterd
  • Rode appels
  • Gekookte wijnzuurkool
  • ...
bekijk
20 min
Summer rolls
  • Allergenen:
  • Schaaldieren
  • Ingrediënten:
  • Garnalen
  • Knoflook
  • Sla
  • ...
bekijk
15 min
Go Veggie Lentewrap
  • Allergenen:
  • Gluten, mosterd, lactose
  • Ingrediënten:
  • Wrap
  • Zonnebloempitten mix
  • Peen julienne
  • ...
bekijk
60 min
Rabarber Muffins
  • Allergenen:
  • Lactose, ei, gluten
  • Ingrediënten:
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Bakpoeder
  • Slagroom
  • ...
bekijk