PDX recept voor:

Frisse frambozen mousse

met slagroom Allergenen: Lactose
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 200 gr Frambozen
  • 250 ml Slagroom
  • 2 blaadjes Gelatine
  • 75 gr Suiker
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 2 eetlepels Water
  Bereidingswijze
  1. Doe de frambozen in een pannetje en verwarm ze (bewaar wat frambozen voor de garnering).
  2. Voeg het water, citroensap en suiker toe. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de frambozen uit elkaar zijn gevallen.
  3. Week de blaadjes gelatine in koud water en voeg ze daarna toe aan de frambozen. Doe het frambozenmengsel in een kom en laat helemaal afkoelen (ongeveer 2 uur).
  4. Klop de slagroom stijf en voeg halverwege de frambozen ‘jam’ toe en mix dit er goed door heen.
  5. Doe het mengsel in glaasjes en maak de randjes schoon. Serveer met verse frambozen en eventueel wat poedersuiker en een takje munt.
Andere recepten
20 min
Japanse Okonomiyaki
  • Allergenen:
  • Gluten, soja, vis, mosterd, ei
  • Ingrediënten:
  • Bloem
  • Dashi
  • Eiwit
  • ...
bekijk
15 min
Courgette-feta powerfoodsalade
  • Allergenen:
  • Lactose, noten
  • Ingrediënten:
  • Courgette
  • Sjalot
  • Gemengde sla
  • ...
bekijk
10 min
Griekse wrap
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Tortilla
  • Tomaat in plakjes
  • Gesneden geroosterde rode paprika
  • ...
bekijk
15 min
Vegan Smoothiebowl
  • Ingrediënten:
  • Banaan
  • Avocado
  • Babyspinazie
  • ...
bekijk