PDX recept voor:

Frisse frambozen mousse

met slagroom Allergenen: Lactose
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 200 gr Frambozen
  • 250 ml Slagroom
  • 2 blaadjes Gelatine
  • 75 gr Suiker
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 2 eetlepels Water
  Bereidingswijze
  1. Doe de frambozen in een pannetje en verwarm ze (bewaar wat frambozen voor de garnering).
  2. Voeg het water, citroensap en suiker toe. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de frambozen uit elkaar zijn gevallen.
  3. Week de blaadjes gelatine in koud water en voeg ze daarna toe aan de frambozen. Doe het frambozenmengsel in een kom en laat helemaal afkoelen (ongeveer 2 uur).
  4. Klop de slagroom stijf en voeg halverwege de frambozen ‘jam’ toe en mix dit er goed door heen.
  5. Doe het mengsel in glaasjes en maak de randjes schoon. Serveer met verse frambozen en eventueel wat poedersuiker en een takje munt.
Andere recepten
30 min
Baguette kip piri-piri
  • Allergenen:
  • Gluten
  • Ingrediënten:
  • Kipfilet
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • ...
bekijk
60 min
Rabarber panna-cotta
  • Allergenen:
  • Lactose
  • Ingrediënten:
  • Rabarber, geschild en in stukjes
  • Aardbeien of bosvruchten
  • Suiker
  • ...
bekijk
15 min
Clubsandwich met bacon en ei
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • Gerookte kipfilet
  • Tomaat
  • Komkommer
  • ...
bekijk
40 min
Tortilla Hollandse nieuwe
  • Allergenen:
  • Lactose, vis, gluten
  • Ingrediënten:
  • Komkommer
  • Verse dille
  • Azijn
  • ...
bekijk