PDX recept voor:

Courgette-basilicum soep

met zongedroogde tomaat Allergenen: Gluten, selderij, lactose
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • Olijfolie
  • 1 grote Courgette
  • 1 Ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 500 ml Groentebouillon
  • handje Basilicumblaadjes
  • 50 ml Kookroom
  • enkele Zongedroogde tomaten
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Snijd de ui en de teen knoflook en fruit deze samen in olijfolie in de pan.
  2. Snijd nu de courgette in plakken. Doe deze bij de ui en knoflook in de pan en bak ze mee.
  3. Voeg wat peper toe. Voeg vervolgens voldoende groentebouillon toe om de courgette, ui en knoflook onder te zetten.
  4. Laat de soep koken totdat de courgette goed gaar is geworden.
  5. Pureer de soep met een staafmixer.
  6. Voeg nu een handje basilicumblaadjes toe, samen met de kookroom.
  7. Laat dit nog even goed warm worden. Voeg eventueel wat zongedroogde tomaatjes toe, voor wat extra smaak.
Andere recepten
20 min
Oerbrood met gegrilde groenten
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, noten
  • Ingrediënten:
  • Oerbrood
  • Courgette
  • Aubergine
  • ...
bekijk
40 min
Aspergesalade
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, noten, sulfiet
  • Ingrediënten:
  • Knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • Citroen, in zeste
  • ...
bekijk
30 min
Crispy tofu met noedels
  • Allergenen:
  • Gluten, pinda, soja, sesam
  • Ingrediënten:
  • Zonnebloemolie
  • Gember
  • Bruine suiker
  • ...
bekijk
30 min
Crois’Sandwich
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • Croissandwich
  • Kaas
  • Veldsla
  • ...
bekijk