PDX recept voor:

Courgette-basilicum soep

met zongedroogde tomaat Allergenen: Gluten, selderij, lactose
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • Olijfolie
  • 1 grote Courgette
  • 1 Ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 500 ml Groentebouillon
  • handje Basilicumblaadjes
  • 50 ml Kookroom
  • enkele Zongedroogde tomaten
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Snijd de ui en de teen knoflook en fruit deze samen in olijfolie in de pan.
  2. Snijd nu de courgette in plakken. Doe deze bij de ui en knoflook in de pan en bak ze mee.
  3. Voeg wat peper toe. Voeg vervolgens voldoende groentebouillon toe om de courgette, ui en knoflook onder te zetten.
  4. Laat de soep koken totdat de courgette goed gaar is geworden.
  5. Pureer de soep met een staafmixer.
  6. Voeg nu een handje basilicumblaadjes toe, samen met de kookroom.
  7. Laat dit nog even goed warm worden. Voeg eventueel wat zongedroogde tomaatjes toe, voor wat extra smaak.
Andere recepten
10 min
Griekse wrap met geitenkaas
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Grote tortilla
  • Tomaat, in plakjes
  • Rode paprika
  • ...
bekijk
10 min
Oerbrood met aardbeien
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Aardbeien
  • Balsamico azijn
  • Oerbrood
  • ...
bekijk
30 min
Baguette kip piri-piri
  • Allergenen:
  • Gluten
  • Ingrediënten:
  • Kipfilet
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • ...
bekijk
360 min
Stoofperen in rode wijn
  • Allergenen:
  • Sulfiet, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Grote peren
  • Stevige rode wijn
  • Kruidnagels
  • ...
bekijk