PDX recept voor:

Boerenkool quinoa salade

met walnoten en appel Allergenen: Gluten, noten
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 6 personen
  • 65 gr Droge quinoa
  • 400 gr Boerenkool
  • 2 Appels
  • 20 gr Walnoten
  • 20 gr Gedroogde veenbesse
  • 115 gr Geitenkaas, afgebrokkeld
  • 100 ml Olijfolie
  • 25 ml Citroensap
  • 2 eetlepels Honing
  • 1½ theelepel Mosterd
  • Zout, naar smaak
  Bereidingswijze
  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze volledig afkoelen.
  2. Terwijl de quinoa afkoelt, klop je alle dressingingrediënten (olijfolie, citroensap, honing en mosterd) in een kom.
  3. Doe de boerenkool in een slakom, klop de dressing nogmaals en giet 3/4 van de dressing over boerenkool en meng deze tot de boerenkool gelijkmatig bedekt is. Dek de schaal af zet deze 15 minuten in de koelkast.
  4. Haal de salade hierna uit de koelkast en voeg appels, quinoa, walnoten en veenbessen toe. Giet de resterende dressing over de salade.
  5. Voeg geitenkaas toe. Serveer of bewaar afgedekt in de koelkast gedurende maximaal 4 uur.
  6. Deze salade houdt het een paar uur goed vol, maar met dat gezegd adviseer ik om de appels in een citroenwater te dompelen (1 eetlepel vers citroensap met 1 kop water in een kom), laat de appels rusten in het mengsel gedurende ongeveer 1 minuut en laat daarna uitlekken op een papieren handdoeken. Dit helpt het bruin worden te verminderen als je de salade niet meteen gaat eten.
Andere recepten
35 min
Veggie kroketjes
  • Allergenen:
  • Gluten, soja
  • Ingrediënten:
  • Tofu
  • Wortel
  • Shiitake paddenstoelen
  • ...
bekijk
30 min
Courgette-basilicum soep
  • Allergenen:
  • Gluten, selderij, lactose
  • Ingrediënten:
  • Olijfolie
  • Courgette
  • Ui
  • ...
bekijk
50 min
Go Veggie quinoasalade
  • Ingrediënten:
  • Quinoa
  • Bloemkool
  • Zoete aardappelen
  • ...
bekijk
60 min
Vegan Paella
  • Allergenen:
  • Gluten, selderij
  • Ingrediënten:
  • Zonnebloemolie
  • Fijngesneden ui
  • Knoflook
  • ...
bekijk