PDX recept voor:

Boerenkool quiche

met runderrookworst Allergenen: Gluten, lactose, ei
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 ui
  • 50 gr Ongezouten boter
  • 150 gr Verse boerenkool
  • 1 theelepel Gedroogde tijm
  • 5 plakken Deeg
  • 250 gr Runderrookworst
  • 4 Eieren
  • 100 ml Kookroom
  Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en  snipper de ui.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min.
  3. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout
  4. Vet de quichevorm in. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg.
  5. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de vulling.
  6. Klop de eieren los met de room en peper en schenk over de vulling. Bak de boerenkoolquiche in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Andere recepten
50 min
Pompoenlaksa
  • Allergenen:
  • Gluten, soja, noten, pinda, sesam, vis, selderij
  • Ingrediënten:
  • Sesamolie
  • Knoflook, gehakt
  • Verse gember, geraspt
  • ...
bekijk
40 min
Broccoli-kokossoep
  • Allergenen:
  • Gluten, noten, selderij
  • Ingrediënten:
  • Grote ui
  • Gember
  • Knoflook
  • ...
bekijk
20 min
Groenten Chips
  • Allergenen:
  • Mosterd, gluten
  • Ingrediënten:
  • Pastinaak
  • Rode biet
  • Zoete aardappel
  • ...
bekijk
150 min
Frisse frambozen mousse
  • Allergenen:
  • Lactose
  • Ingrediënten:
  • Frambozen
  • Slagroom
  • Gelatine
  • ...
bekijk