PDX recept voor:

Bloemkool nuggets

vegetarische snack Allergenen: Gluten, ei
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 8 Bloemkoolrozen
  • 1 theelepel Knoflook
  • 30 ml Barbecuesaus
  • 1 theelepel Chilipoeder
  • 100 gr Patentbloem
  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • 200 gr Panko broodkruimels
  • 1 Ei
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Blancheer de bloemkoolrozen in ruim kokend water tot dat deze beetgaar zijn.
  2. Koel de bloemkool terug in ijswater en dep deze daarna droog met een schone theedoek.
  3. Kruid de bloemkool met de chilipoeder, knoflook, paprikapoeder, zout en peper.
  4. Maak drie aparte schaaltjes: 1 met patentbloem, 1 met ei en 1 met panko.
  5. Doe eerst de bloemkool in de bloem dan in het ei en daarna in panko. Herhaal dit met alle bloemkoolrozen.
  6. Frituur de bloemkool hierna circa 8 minuten op 175 graden en serveer direct met de BBQ-saus.
Andere recepten
60 min
Rabarber panna-cotta
  • Allergenen:
  • Lactose
  • Ingrediënten:
  • Rabarber, geschild en in stukjes
  • Aardbeien of bosvruchten
  • Suiker
  • ...
bekijk
120 min
Stoofvlees van hert
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, sulfiet
  • Ingrediënten:
  • Hertenvlees (sukade)
  • Rode wijn
  • Wildfond (pot)
  • ...
bekijk
10 min
Turks brood met gerookte kip
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Turk brood
  • Gerookte kip
  • Tomaten
  • ...
bekijk
20 min
Koude bietensoep
  • Allergenen:
  • Lactose
  • Ingrediënten:
  • Grote rauwe bieten
  • Citroen, sap hiervan
  • Komkommer
  • ...
bekijk