PDX recept voor:

Bleekselderij-creme soep

met zalmsnippers Allergenen: Vis, gluten, selderij, lactose
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • 4 gr Groentebouillion
  • 200 ml Water
  • 160 gr Bleekselderij
  • 40 ml Kookroom
  • 4 gr Gesnipperde ui
  • 2 gr Boter
  • 20 gr Zalmsnippers
  • Dille, fijngehakt
  • Blanke roux
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Was de bleekselderij en snijd deze in grove blokjes.
  2. Zet een pan op met 200 ml water (of 200 ml vers gemaakte groentebouillon), laat deze zacht koken.
  3. Voeg (in het geval van de pan water) de 4 gr bouillonpoeder toe.
  4. Zet een pan met 2 gr boter . Voeg de gesnipperde ui en bleekselderij toe en fruit deze aan.
  5. Voeg de kookroom en de bouillon toe en laat deze circa 30 minuten zacht koken.
  6. Als de bleekselderij zacht is, pureer dan het geheel tot soep.
  7. Voeg naar smaak eventueel zout, peper en nootmuskaat toe.
  8. Voeg de blanke-roux korrels toe om zo de gewenste dikte verkrijgen. Laat het geheel circa 5 minuten zacht koken.
  9. Voeg tot slot de zalmsnippers en fijngehakte dille toe.
Andere recepten
50 min
Boerenkool quiche
  • Allergenen:
  • Gluten, lactose, ei
  • Ingrediënten:
  • ui
  • Ongezouten boter
  • Verse boerenkool
  • ...
bekijk
10 min
Boerenkool brainshake
  • Ingrediënten:
  • Kiwi
  • Peer
  • Avocado
  • ...
bekijk
15 min
Open Lasagne
  • Allergenen:
  • Gluten, noten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Groene asperges
  • Doperwten
  • Pijnboompitten
  • ...
bekijk
15 min
Naanbrood met kastanjechampignons
  • Allergenen:
  • Gluten, noten, lactose
  • Ingrediënten:
  • Naabrood
  • Tomaat in plakjes gesneden
  • Kastanjechampignons
  • ...
bekijk