PDX recept voor:

Baguette kip piri-piri

met onze PDX piri-piri saus Allergenen: Gluten
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 1 persoon
  • ½ Kipfilet
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1½ theelepel Paprikapoeder
  • 1 takje Tijm
  • 1½ teen Knoflook
  • 1 Baguette
  • 8 plakjes Komkommer
  • 50 gram Sla
  • 15 gram Tauge
  • ½ Rode ui
  • ½ Tomaat
  • ½ Chilipeper
  • 1 theelepel Rode wijnazijn
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Meng 1 eetlepel olijfolie met 1 theelepel paprikapoeder, blaadjes van een half takje tijm, 1 geperste teen knoflook, zout en peper en besmeer de kip hiermee.
  2. Verwarm een koekenpan op het vuur en bak de kip hierin om en om aan. Snijd de kip als het gaar is in plakken.
  3. Voor de piri-piri saus: Snijd de ui in ringen, en tomaat in blokjes en pers een halve teen knoflook. Snijd de peper fijn. Roer de ui met tomaten, knoflook en peper met een klein beetje olijfolie door elkaar. Laat dit op heet vuur goed roosteren, zodat de groenten zacht en gekarameliseerd zijn. Doe dit mengsel samen met azijn, olijfolie, blaadjes van een half takje tijm en een halve theelepel paprikapoeder in een keukenmachine of maal het fijn met een staafmixer. Draai er een gladde massa van en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de broodjes open en beleg dit met een plukje sla met daarop de plakjes komkommer. Verdeel hierover de plakjes gebakken kipfilet en verdeel hierover een lepeltje van de piri-piri saus. Maak de broodjes af met een plukje taugé.
Andere recepten
20 min
Kip-mango met rijst
  • Allergenen:
  • Gluten, noten
  • Ingrediënten:
  • Kipfilet, in stukjes gesneden
  • Mango
  • Koriander
  • ...
bekijk
90 min
Pompoensoep
  • Allergenen:
  • Lactose, selderij
  • Ingrediënten:
  • Flespompoen
  • Appels
  • Grote ui, in grove stukken
  • ...
bekijk
20 min
Powerfood ratatouille
  • Ingrediënten:
  • Puntpaprika
  • Aubergine
  • Courgette
  • ...
bekijk
20 min
Summer rolls
  • Allergenen:
  • Schaaldieren
  • Ingrediënten:
  • Garnalen
  • Knoflook
  • Sla
  • ...
bekijk