PDX recept voor:

Asperges met zalm en ei

en krielaardappeltjes Allergenen: Vis, ei, lactose
Uw smaak, onze passie
Bereiding Ingrediënten voor 2 personen
  • 8 Witte asperges
  • 6 Groene asperges
  • 400 gr Krieltjes in schil
  • 10 gr Bladpeterselie
  • 75 gr Roomboter
  • 2-4 Eieren
  • 150 gr Gerookte zalmsnippers
  • Zout & peper
  Bereidingswijze
  1. Begin met de witte asperges: schil deze en snijd ongeveer twee centimeter van de uiteinden. Doe de asperges samen met de schillen en kontjes in een pan met ruim water. Breng op smaak met zout én suiker, en breng aan de kook.
  2. Was ondertussen de krieltjes en veeg eventuele aarde weg. Doe deze alvast in een pan met koud water en een snuf zout, en zet apart. Breek de houtige eindjes van de groene asperges en hak de peterselie fijn.
  3. Laat de zalm alvast op kamertemperatuur komen en laat de witte asperges een kwartier koken. Voeg na tien minuten ook de groene asperges toe en breng nu ook het water van de krieltjes aan de kook.
  4. Zet wanneer de asperges gaar zijn (even checken met een mesje) het vuur uit en leg de deksel op de pan. Kook nu de krieltjes gedurende 10-15 minuten (afhankelijk van de grootte) en kook de laatste 5 minuten de eitjes mee.
  5. Smelt in een klein pannetje de boter. Serveer de asperges met de krieltjes en giet hier de gesmolten boter over. Garneer tot slot met de zalm, de peterselie en gepelde eitjes.
Andere recepten
20 min
Crispy Thai corn
  • Allergenen:
  • Soja, schaaldieren, ei, gluten
  • Ingrediënten:
  • Voorgegaarde maiskolven
  • Gamba's
  • Zonnebloemolie
  • ...
bekijk
60 min
Spicy Pho soep
  • Allergenen:
  • Vis, gluten, selderij
  • Ingrediënten:
  • Gemberwortel
  • Sjalot
  • Steranijs
  • ...
bekijk
360 min
Stoofperen in rode wijn
  • Allergenen:
  • Sulfiet, ei, lactose
  • Ingrediënten:
  • Grote peren
  • Stevige rode wijn
  • Kruidnagels
  • ...
bekijk
20 min
Biefstukreepjes met noodles
  • Allergenen:
  • Gluten, soja
  • Ingrediënten:
  • Biefstukreepjes
  • Bosui
  • Black bean saus
  • ...
bekijk