1001 nachten wrap.

40 min

Allergenen: Ei, lactose, guten, sesam

Ingrediënten.

Voor 2 personen
  • 1 Zoete aardappel
  • 1/2 theelepel Gemalen komijn
  • 1/4 theelepel Kurkuma
  • 1/2 theelepel Zeezout
  • 1/4 theelepel Zwarte peper
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 2 Tortilla's
  • 80 gr Gemengde sla
  • 2 stroken Komkommer
  • 2 Eieren, hardgekookt
  • 4 Dadels
  • 40 gr Feta
  • 1/4 Granaatappel
  • 1 eetlepel Tahin

Delen.

Bereidingswijze.

1

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was en droog de zoete aardappel en snijd met schil en al in plakjes van 5 mm dik.

2

Leg de zoete aardappel in een schaal en voeg de specerijen, zout, peper en olie toe en schep om tot alles goed gemengd is. Leg de zoete aardappel in een enkele laag op de bakplaat en bak 20 tot 30 minuten tot de plakjes zacht en goudkleurig zijn en knapperige randjes hebben.

3

Keer ze halverwege om zodat ze gelijkmatig garen. Haal ze vervolgens uit de oven en zet weg.

4

Snijd de komkommer in de lengte doormidden, snijd 1 helft nogmaals in de lengte doormidden en doe dit nogmaals met een helft.

5

Vul de tortilla’s: maak in het midden een strook van de sla, zoete aardappel, komkommer, eieren, dadels en feta en strooi er wat granaatappelpitjes over.

6

Besprenkel met tahin en wat zout en peper. Vouw de onderkant van de tortilla over de vulling, vouw de zijkanten voorzichtig dicht en rol op.

7

Eet smakelijk!

Andere recepten.
Vegan Kerrieschotel 60 min
Linzen met kastanjechampignons 30 min
Vegan Powersmoothie 15 min